LYSEON VERKKOLEHTI LINKKI

Iisalmen lyseon verkkolehti Linkki kertoo Iisalmen lyseon ajankohtaisista tapahtumista ja projekteista.


Poke the Globe 2015"Tökkää Tellusta! Kutista Palloa!" oli teemana Metsäkartanolla 22.10.2015 järjestetyssä kansainvälisyystapahtumassa.

"Kansainvälisen nuorisotiedotuspäivän aikana Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon nuoret saavat tietoa kv-mahdollisuuksista maailmalla, pääsevät tutustumaan eri kulttuureihin sekä kokeilemaan, mitä on olla aktiivinen kansalainen ja vaikuttaa omassa elinympäristössään!", kerrotaan tapahtuman esitteessä.
Aloitustanssi
Tapahtuma toteutettiin toiminnallisina työpajoina, joita oli mukana järjestämässä 14 vapaaehtoistyöntekijää Libanonista, Espanjasta, Jordaniasta, Portugalista, Kreikasta ja Valko- Venäjältä. Mukana toimi tietysti myös Metsäkartanon nuorisotiimi.
Lakanalentopalloa
 

Työpajoja oli kaikkiaan seitsemän kappaletta. Ensimmäinen niistä valikoitui jaetun esitteen mukaan, mutta seuraavan saattoi valita oman kiinnostuksensa perusteella. Oppilaat kommentoivat pisteitä mm. seuraavasti: "Kävimme neljännessä pisteessä, joissa pelattiin handfootbowlingia ja sheet volleyballia. "Varsinkin lentopallo muunnetuna oli tosi kivaa ja antoisaa", kommentoivat Mia Karppinen ja Aleksandra Kaisanlahti.  
Travel workshop

Erityisesti "ruokapiste" eli Cultural Bazaar sai runsaasti kehuja. "Ruokakojut olivat kivoja, sillä pitäjät kertoivat kotimaistaan", toteavat Venla Saarelainen ja Kati Tenhunen. 

Valko-Venäjän bazaaripiste

Muita työpajoja olivat mm. Juggling Castellers (=jongleeraus ) ja Dance the World (=tanssi).


Näin se sujuu.
"Pidimme varsinkin tanssipisteestä, jossa harjoittelimme flasmob-esityksen Katy Perryn "Fireworks"-biisin tahtiin ja tanssimme mm. macarenaa ja vatsatanssia. Pisteiden vetäjien positiivinen asenne oli mukaansatempaavaa", kommentoivat Heidi Lång ja Janne Lohilahti.
Tannsipisteen vetäjät"Oli todella hauska ja mieleenpainuva päivä! Uusien makuelämysten ja kulttuurien kohtaaminen jättivät tapahtumasta mukavia muistoja ja ennen kaikkea antoivat mahdollisuuden erilaiseen koulupäivään", kertovat Rosanna Lyytinen ja Saara Kaarakainen. Ainoaksi miinukseksi päivässä koettiin se, että kaikkiin pisteisiin ei ennättänyt aikataulun takia tutustumaan.