LYSEON VERKKOLEHTI LINKKI

Iisalmen lyseon verkkolehti Linkki kertoo Iisalmen lyseon ajankohtaisista tapahtumista ja projekteista.


Hyvinvoiva lyseolainen ihmeiden Iisalmessa
Torstaina 27.10. vietimme koko lukion voimin erilaista opiskelupäivää, jonka teemana oli "Hyvinvoiva lyseolainen ihmeiden Iisalmessa". 


Aamupäivän hyvinvointiosuudessa lukiolaiset osallistuivat eri puolilla kaupunkia järjestettyihin liikunta-aktiviteetteihin. Tarjolla oli yin-joogaa ja tanssillista kehonhuoltoa lyseolla, judoa liikuntahallilla, faskia-lihashuoltoa ja venytä & vahvista -tunti Keila-  ja liikuntakeskus Liikkeellä, ultimatea eli joukkueissa pelattavaa frisbee-lajia jalkapallohallilla sekä parkouria ja rengastrapetsia liikuntaseura Otteen tiloissa.
Opiskelijoilta oli kysytty toiveita kullekin mieluisista aktiviteeteista päivän osalta, ja aamupäivällä nähtiinkin lukiolaisten liikunnan iloa ympäri Iisalmea.


Toinen aamupäivän kohteista oli yritysvierailu. Näidenkin vierailujen osalta opiskelijat olivat saaneet esittää toiveita siitä, mihin yritykseen haluaisivat päästä tutustumaan, ja yrityksissä vierailtiin pienissä ryhmissä. Vierailukohteita olivat Genelec, Hotelli ja ravintola Golden Dome, Iisalmen kaupungintalo, mainostoimisto TKD, Profile Vehicles, Ylä-Savon SOTE, K-Rauta Masa, Metallityö Vainio, Pohjois-Savon Osuuspankki ja Säästöpankki Optia.

aikissa vierailukohteissa opiskelijoillemme oli järjestetty kiinnostavia esittelyjä alan toiminnasta ja Iisalmessa tarvittavasta osaamisesta. Nuoret saivat käytännön tietoa heitä kiinnostavasta alasta tai yritystoiminnasta ja saivat taas hieman lisää konreettisia eväitä oman tulevaisuuden pohdintaan.


Ruokailun jälkeen kokoonnuimme Olvi-oluthallille kaikille yhteiseen iltapäivän osuuteen. Olvin tarjoamien virvoitusjuomien ja jälkiruokamunkkien voimin keskityimme kuulemaan mitä erilaisempia tarinoita ura- ja elämänpoluista, yrittämisestä ja Iisalmen tarjoamista mahdollisuuksista. 


Tilaisuuden juontajina toimi Blokess-kaksikko Jussi ja Matti. 


Blokess-kaksikon Jussi ja Veikka Kukko

Aluksi Iisalmen kaupungin elinkeinojohtaja Terho Savolainen avasi Iisalmen kaupungin tavoitetta olla Suomen houkuttelevin seutukaupunki. Terho Savolaisen esityksen lopuksi kuultiin Iisalmen ihmeellisyydestä kertova Miman musiikkivideo.

Paula ja Nick Zacharov kertoivat lukiolaisille urapoluistaan, etätyön tarjoamasta mahdollisuudesta valita asuinpaikkansa ja siitä, miksi he ovat viihtyneet Iisalmessa jo yli kymmenen vuoden ajan.

Alun perin Vieremältä kotoisin oleva, Iisalmen lyseon käynyt elokuvantekijä Jukka Vidgren kertoi, miten hän on nuorena kiinnostunut elokuvien tekemisestä ja miten hänen työuransa elokuvan parissa on edennyt.

Nuori yrittäjyys -alumni Veikka Kukko kuvasi omaa yrittäjäpolkuaan ja kokemuksiaan nuorena yrittäjänä. Kukko perusti Ylöjärven lukiota käydessään nelihenkisen tiiminsä kanssa rusetteja käsityönä kierrätysmateriaalista valmistaneen NY-yrityksen, Jalo NY:n. Jalon rusetteja on nähty suomalaisen tv-juontajan kaulassa tv-lähetyksissä. 


Kaisa Aalto, TULOS-hankkeen yrittäjyysopettaja, kertoi lukiolaisille, miten he voivat perustaa NY-yrityksen ja miten yrittäjyys on mahdollista jo nuorelle. 

Lopuksi Blokess-kaksikko esitteli oman tarinansa opiskeluajan välituntien videoiden teosta nykyisiksi video- ja markkinointialan ammattilaisiksi ja yrittäjiksi.  


Teemapäivä suunniteltiin ja toteutettiin yhteistyössä Iisalmen kaupungin Tulevaisuuden osaajat - TULOS -hankkeen kanssa. Kiitokset kaikille mukana olleille ja järjestelyihin osallistuneille erittäin onnistuneesta päivästä! 

    

Kuvat: Iisalmen lyseon opettajat