LYSEON VERKKOLEHTI LINKKI

Iisalmen lyseon verkkolehti Linkki kertoo Iisalmen lyseon ajankohtaisista tapahtumista ja projekteista.


Tanssin pyörteissä – Wanhojen tanssit 2018

Vihdoin se on täällä: Prinsessapäivä hulmuavine helmoineen, upeine kampauksineen ja tukkivine kimalteineen! Kauniiden neitojensa rinnalla miehet mustissaan ryhdikkäinä ja tyylikkäinä – rusetit suorassa.   Valmistautuminen vanhojen tansseihin alkoi jo ennen ensimmäistä tanssiharjoitusta. Upeita tansseja käytiin katsomassa yläkouluikäisinä, jolloin tanssiaispäivä oli täynnä taikaa ja syntyi haave omasta juhlapäivästä. Jo ensimmäisenä lukiovuonna pohdittiin, kuka tanssisi kenenkin kanssa. Lopulta se tuli: hieman hermostunut tanssiinkutsu. 
Frakki, saketti, smokki vai tumma puku? Tylliä, sifonkia, pitsiä? Pastelleja, mustaa vai säväyttävää sinistä? Hiukset nutturalle vai auki? Laitetaanko kynnet ja ripset? Päätöksiä tuntui olevan lukemattomia! Ensimmäisissä tanssiharjoituksissa käytävässä kaikui iloinen puheensorina. Parit asettautuivat riviin. Hermostuneena tartuttiin kiinni – ehkä hieman liian reippaasti – parin hieman nihkeästä kädestä. Askeleet tuntuivat mahdottomilta. Askel, askel, viereen. Kanta vai varpaat? Älä katso lattiaan! Ympäri. Missäs se pari olikaan?  Tänään kaukana on epäröinti ja askeleiden laskeminen. Liikunnanopettajat Kati Tenhunen ja Markus Tyni toivottivat yleisön tervetulleiksi katsomaan nuorten uurastuksen tuloksia. Tämänvuotinen ryhmä on opettajien sanoin eloisa ja puhelias. Juontovastuun opettajilta nappasivat Suvi Halonen ja Otto Rissanen. Ennen varsinaista tanssia juhlat alkoivat kauniilla musiikkiesityksillä. Siiri Oinonen ja Jenni Ålander aloittivat Joel Melasniemen sävellyksellä Tahdon uudet silmät. Salla Lesonen ja Eve Immonen esittivät Juha Tapion kauniin kappaleen Pettävällä jäällä. Eerika Rieppo ja Petra Turunen puolestaan esittivät Leo Hakasen kauniin sävelmän Tuntematon. 
Opiskelijoiden tervehdyksen toivat Veera Kokkonen, Milla Tikkanen, Jimi Partanen ja Maiju Vierola. He kuvailivat tunnelmiaan ensimmäisistä harjoituksista oman tanssin harjoitteluun. Illan esityksessä vanhempien puheenvuoron piti Mirva Huttunen-Savolainen.  

Illan odotetuin osuus alkoi, kun wanhat astelivat lavalla Tuomas Korkatin johtaman orkesterin säestäessä. Vauhdikkaissa tansseissa helmat hulmusivat, kun kavaljeerit pyörittivät daamejaan. Tyttöjä oli tänäkin vuonna poikia enemmän, mutta pojat vaihtoivat tanssitettaviaan sulavasti.  Ilta päättyi wanhojen omaan tanssiin Me tehtiin tää, jonka koreografia on Milla Tikkasen käsialaa. Vauhdikkaassa tanssissa machoiltiin, flirttailtiin ja pyöritettiin pyllyä. Tanssissa näkyi tanssijoiden hyvä yhteishenki ja tanssimisen ilo.  Illan tanssien jälkeen vanhemmat pääsivät tanssittamaan nuoriaan Karl Collan -saliin, jossa YSMO houseband piti tunnelmaa ylhäällä.  


Teksti: Mirka Oinonen
Kuvat: Anni Pulkka, Mirka Oinonen