LYSEON VERKKOLEHTI LINKKI

Iisalmen lyseon verkkolehti Linkki kertoo Iisalmen lyseon ajankohtaisista tapahtumista ja projekteista.


Railakkaasti lukulomalle – Penkkarihulinaa 2018!


”Ihan vain opettajille tiedoksi, lukion päätavoite ei ole valmentaa ylioppilaskirjoituksiin! Lukion tavoite on valmentaa tähän päivään, meidän päivään! Tänään juhlitaan!”

Takana lähes kolme vuotta opintoja, lukemattomia esseitä, matematiikan tehtäviä, kaavioita, abittitikkuja, kadonneita kotitehtäviä ja lukemattomia poissaoloselvityksiä. Edessä lukuloma ja viimeinen todellinen taidonnäyte – ylioppilaskirjoitukset. Perinteiseen tapaan lyseon abiturientit juhlistivat kurssien päättymistä ja lukuloman alkamista railakkaasti penkkareissaan.

Eino Säisä -salin lavalle toivotettiin tervetulleiksi jokainen abiluokka kerrallaan. Taustalla soi niin Shakira kuin Pikku G:n Me ollaan nuoriso, kun lavalla saapui mm. nunnia ja konnia, paavi ja Pahatar, teletappeja, lätkäpelaajia ja cheerleadereita.

Ohjelmaan kuului myös sketsi luokkahuoneesta. Eläkkeelle jääneen matematiikan opettajamme tuntia kävi tuuraamassa joukko opettajia ominaispiirteineen. Kaikilla matematiikan salat tai piirtoheittimen toiminta eivät tuntuneet olevan ihan hallussa, mutta sitäkin enemmän kuulimme tuttuja lausahduksia ja sanontoja.
Opettajien ”salaisesta elämästä” saimme lisävinkkejä tutkivan journalismin ohjelmassa Abeilla on asiaa. Videossa haastateltiin opettajia edellisestä illasta, mutta muistikivat tuntuivat olevan hyvin hajanaisia…

Abiturientit muistivat toisiaan tuttuun tapaan jakamalla erilaisia titteleitä toisilleen. Jaossa oli tänä vuonna mm. Vuoden Nukkumatti, Vuoden pariskunta, Vuoden Meemi ja Vuoden Einstein.


Lavashow loppui perinteiseen limboon, jossa notkeat nuoret yltyivät uskomattomiin suorituksiin. Polvet ja selät kaartuivat kauniisti, kun abiturientit musiikin tahdissa luvan kanssa alittivat rimaa.
Penkkaripäivä jatkui perinteisesti ”koulun poltolla”.

Penkkarit huipentuivat abien kantoon. Jokainen istui vuorollaan ”viimeistä kertaa” pulpettiin, ja heidät kannettiin kuninkaallisesti rekan lavalle. Samalla yleisölle luettiin Abilehteen koottuja anekdootteja, joita abit olivat toisilleen antaneet.  


Railakkaissa tunnelmissa rekat poistuivat koulun pihalta. Karkit ja iloiset huudot lentelivät ilmassa rekkojen ajaessa koulun ohi.

Lyseon väki toivottaa abiturienteille hauskaa penkkaripäivää ja hyvää lukulomaa!