LYSEON VERKKOLEHTI LINKKI

Iisalmen lyseon verkkolehti Linkki kertoo Iisalmen lyseon ajankohtaisista tapahtumista ja projekteista.


Lyseopäivä ja läksiäiset

Perjantaina 30.5.2014 vietettiin lyseopäivää, jonka aluksi kokoonnuttiin lyseon alasaliin Liisa Gawleyn, Timo Pirisen ja Aino Viitasen läksiäisjuhlaan. Aino, Liisa ja Timo jäävät eläkkeelle tämän lukuvuoden jälkeen.

Liisa Gawley, Timo Pirinen ja Aino Viitanen
Koko koulun juhlatilaisuuden juonsi apulaisrehtori Leila Rahkonen-Navia, ja juhlassa esiintyivät lyseon opiskelijat, mikä jälleen todisti, miten monipuolisia lahjakkuuksia koulumme opiskelijoissa on.
Leila Rahkonen-Navia     Sopeva-jazzkvartetti soitti kappaleet Watermelon man ja Sopeva, jonka mukaan kvartetti on saanut nimensä.

Sopeva-kvartetti: Sakari Lyytikäinen, Jani Niiranen, Taneli Kiiskinen ja Ilari Kauppi

Lauantaina lakitettavat abiturientit Moona Naakka, Ellamari Tyyskä ja Anni Huttunen esittivät tanssiesityksen Neiti Kevät, jonka koreografia oli tyttöjen ja Kati Tenhusen käsialaa.

Timo saa onnitteluja.
Myös opiskelijakunta muisti lahjoin ja itsetehdyin kortein eläkkeelle jääviä opettajia.

Meea Tikkanen ja Anne Heikkinen
Lyseon opiskelijat Anne Heikkinen ja Janne Lohilahti lauloivat kaksi laulua.

Anne Heikkinen ja Janne Lohilahti

Liisa mietteissään
Aino Viitanen piti, Liisan ja Timon avustamina, läksiäispuheen, jossa he muistelevat menneitä ja antavat muutamia elämäohjeita.
Aino Viitanen ja Timo Pirinen

"Meidän kolmen tarinat eivät ole menestystarinoita, jos menestystarinalla tarkoitetaan rahaa, menestystä, julkisuutta tai vaikutusvaltaa. Mutta jos menestystarinalla tarkoitetaan sitä, että saa tehdä sitä työtä, mistä pitää; että saa toteuttaa omia vahvuuksiaan, että saa vaikuttaa asioihin, että saa itsenäisesti päättää, miten työnsä toteuttaa, että saa palautteen työstään joka jakson tai lukuvuoden lopussa, niin voimme puhua meidän kolmen henkilökohtaisesta menestystarinasta. Moni on meitä matkan varrella auttanut joko tietoisesti tai tietämättään. Varsinkin silloin, kun on ollut kyse uuden suunnan löytämisestä tai muusta tärkeästä ratkaisusta, on apu ollut tarpeen. Myös teidän jokaisen tarina on tai tulee olemaan menestystarina omine vivahteineen." - - 
"Kiitos sinulle, meidän lyseo, kaikista menneistä vuosista ja mukavista hetkistä suojissasi! Toivotamme sinulle pitkää ikää ja menestystä!

Lämmin kiitos ja hyvää jatkoa sinulle rehtori Pasi, sinulle apulaisrehtori Leila, teille rakkaat opettajakollegamme ja koulusihteerimme ja muu henkilökuntamme!

Lämmin kiitos myös teille hyvät opiskelijat!  'Labor improbus omnia vincit - ahkera työ voittaa kaiken' olkoon tunnuslauseenne. Tulevaisuus on teidän. 

Lopuksi toivotamme hyvää kesää kaikille, nauttikaa kesäloman tuomasta vapaudesta, ja arvatkaas mitä? Me vaihdetaan vapaalle!"

Liisa vaihtaa vapaalle

Lyseon opiskelijoilla lyseopäivä jatkui ryhmänohajauksen jälkeen opiskelijakunnan hallituksen suunnittelemalla ohjelmalla: sählyturnauksella ja erilaisilla pelipisteillä, joissa oli mahdollista pelata lautapelejä, pokeria, Singstaria ja Guitar Heroa. Lisäksi ohjelmassa oli ensi lukukauden kalenterin kansikuvan äänestystä ja jäätelöjahti.

Liisa, Aino ja Timo olivat järjestäneet opettajille kahvit herkkuineen isoon opettajainhuoneeseen.


Kahvitilaisuudessa myös Iisalmen kaupunki muisti eläkkelle jääviä opettajia.
Sivistystoimenjohtaja Kirsi-Tiina Ikonen onnittelemassa

ILOISIA ELÄKEPÄIVIÄ!Teksti: Soile Saarela
Kuvat: Maria Markkanen