LYSEON VERKKOLEHTI LINKKI

Iisalmen lyseon verkkolehti Linkki kertoo Iisalmen lyseon ajankohtaisista tapahtumista ja projekteista.


Lukuvuoden 2013 - 2014 päätös: kevätjuhla ja lakkiaiset

Iisalmen lyseon ja aikuislukion lukuvuosi 2013 - 2014 saatettiin päätökseen lauantaina 31.5.2014 viettämällä ensin aamulla kevätjuhlaa lyseon alasalissa ja myöhemmin päivällä lakkiaisia Kulttuurikeskuksen Säisä-salissa.
Lukuvuoden viimeisenä päivänä lyseon 1. ja 2. vuosikurssin opiskelijat ja opettajat kokoontuivat alasaliin viettämään kevätjuhlaa. Juhlassa kuultiin puheita, musiikkiesityksiä ja jaettiin stipendejä.

Lakkiaisjuhla alkoi juhlavasti kello 12, kun liput ja abiturientit saapuivat Sakari Lyytikäisen trumpetin säestäminä Säisä-saliin.

Lipputervehdys
Nuorisokuoro Allegro

Nuorisokuoro Allegron musiikkiesitysten jälkeen lyseon ja aikuislukion rehtori Pasi Tolonen korosti puheessaan erityisesti tiedon soveltamisen, uuden oppimisen ja innostuneisuuden merkitystä nykyihmisen keskeisinä menestystekijöinä.


"Tiedon soveltamisen ja uuden oppimisen taidon lisäksi kolmanneksi ja ratkaisevaksi menestystekijäksi nostaisin asian, joka ei liity tietoon eikä taitoon vaan asenteeseen. Se on innostuneisuus. Innostuneisuus on positiivinen eteenpäin vievä tunne, joka lisää motivaatiota ja nostaa vireystilaa. Me voimme olla osaavia ja taitavia ilman että ympäristö sen huomaa, jos emme anna innostukselle tilaa. Antakaa sille tilaa, olkaa aktiivisia, hakeutukaa jatko-opintoihin jotka innoittavat teitä ja ammattiin jossa saatte käyttää taitojanne hyväksi parhaalla mahdollisella tavalla. Tietoa ja taitoa yhtään vähättelemättä itse uskon, että menestyminen elämässä on pitkälti asennekysymys ja siihen asenteeseen te voitte itse vaikuttaa."

rehtori Pasi Tolonen

Seuraavaksi musiikkia esitti Sopeva-jazzkvartetti, jossa soittavat Sakari Lyytikäinen (trumpetti), Ilari Kauppi (piano), Jani Niiranen (basso) ja Taneli Kiiskinen (rummut).

Riemuylioppilaan, eli vuonna 1964 lyseosta ylioppilaaksi pääseen, puheen piti filosofian maisteri, kehitysjohtaja Kaarina Merilinna.
Kehitysjohtaja Kaarina Merilinna


Riemuylioppilaat
Ryhmänohjaajat ja Leila Rahkonen-Navia jakoivat yhdessä rehtori Tolosen kanssa lyseon ja aikuislukion lakitettaville todistukset ja ylioppilaslakit.


Aikuislukion lakin jakoi vararehtori Leila Rahkonen-Navia
Rehtorin julistettua abiturientit ylioppilaiksi uudet ylioppilaat painoivat lakit päähänsä ja koko juhlaväki lauloi yhdessä Gaudeamus igiturin.
Gaudeamus igitur - siis riemuitkaamme!
Tuoreet ylioppilaat Moona Naakka, Anni Huttunen ja Ellamari Tyyskä  esittivät tanssiesityksen Neiti kevät.
Tanssiesitys Neiti kevätTanssiesityksen jälkeen uuden ylioppilaan tervehdyksen toi ylioppilas Johanna Luttinen.

Ylioppilas Johanna Luttinen

Suvivirren päätettyä juhlan ylioppilaat järjestäytyivät kulkueeksi Kirkkopuistoon, josta ylioppilaiden kulkue siirtyi lippujen johdattamina lyseon pihalle.ONNEA UUDET YLIOPPILAAT 
JA HYVÄÄ KESÄÄ 
KOKO LYSEON VÄELLE!


Teksti: Soile Saarela
Kuvat: Maria Markkanen