LYSEON VERKKOLEHTI LINKKI

Iisalmen lyseon verkkolehti Linkki kertoo Iisalmen lyseon ajankohtaisista tapahtumista ja projekteista.


Pariisin taivaan alla


Iisalmen lyseon ranskan opiskelijat tekivät toukokuussa matkan Ranskaan Pariisiin. Ohessa on kolmen matkalla olleen opiskelijan, Teemu Rönkön, Rosa Häkkilän ja Aliisa Haukan, matkakertomus tuolta Pariisin-matkalta. 


Matkustimme toukokuiseen Pariisiin yhdessä muiden ranskan opiskelijoiden ja opettajiemme Sarin ja Katin kanssa. Valitettavasti itse matkan järjestänyt ranskan opettajamme Kristiina ei päässyt mukaan. Lensimme keskiviikkona sateisesta Suomesta keväiseen Pariisiin. Tunnelma taksissa matkalla hotellille oli hilpeä ja viimeistään siinä vaiheessa tajusimme että edessä olisi ikimuistoinen matka.


Ensimmäisenä aamuna heräsimme varhain välttääksemme jonotuksen Eiffel-torniin. Kiipesimme 1665 porrasta, ja jopa korkeanpaikankammoisetkin uskaltautuivat ihailemaan Pariisin kauniita maisemia. Meille opiskelijoille annettiin myös paljon vapaa-aikaa seikkailla pitkin Pariisin katuja. Vapaa-ajalla syntyivätkin reissun hauskimmat muistot. Hajaannuimme yleensä porukoihin, ja me kolme vietimmekin suurimman osan ajasta yhdessä. Kuuntelimme musiikkia lähes kaikkialla, missä olimme, ja kerran ajoimme metropysäkkimme ohi, kun olimme niin keskittyneitä tanssimiseen ja laulamiseen. Pariisilaiset suhtautuivat meihin huvittuneesti, ja osa osallistuikin hauskanpitoomme.
Eiffel-tornin edessäEhdimme nähdä kolmen päivän aikana hämmästyttävän paljon nähtävyyksiä. Mieleemme jäivät erityisesti upea näkymä Sacre Cœurin kirkolta, Louvren vaikuttavat taideteokset, Notre Damen kauniit lasimaalaukset ja La Défensen modernit rakennukset. Myös ryhmähenkemme oli erittäin hyvä, eikä ketään jätetty ulkopuolelle. Myös opettajamme Sari ja Kati onnistuivat erinomaisesti luomaan ryhmähenkeä.


Notre Dame
Erityisesti me kolme onnistuimme omaksumaan Pariisilaisen huolettomuuden. Meidän aikataulumme eivät aivan täsmänneet muun ryhmän aikataulujen kanssa: koettelimme Katin ja Sarin hermoja myöhästymällä hiukan lähes jokaisesta sovitusta tapaamisesta.  Monet kerrat juoksimme pää kolmantena jalkana pitkin Pariisin katuja ehtiäksemme sovittuihin tapaamisiin.

Moulin Rouge

Viimeisenä päivänä, lauantaina, aurinko porotti pilvettömältä taivaalta ja lähdimme tutkimaan upeaa Père-Lachaisen hautausmaata. Osa oppilaista piti mielenkiintoisia esitelmiä hautausmaalle haudatuista tunnetuista henkilöistä, kuten Jim Morrisonista ja Oscar Wildestä. 
Père-Lachaisen hautausmaa
Viimeisenä iltana menimme yhteiselle illalliselle, jonka jälkeen saimme viettää viimeisen illan haluamallamme tavalla. Päätimme lähteä pienellä porukalla ihastelemaan Sacre Cœurin kaunista näkymää vielä viimeistä kertaa.


Sacre Cœur eli Pyhä Sydän


Matka ylitti kaikki odotuksemme. Tunnelma oli huoleton ja ryhmähenki loistava. Matkajärjestelyt oli suunniteltu erinomaisesti, kiitos siitä kuuluu erityisesti Kriistinalle. Lisäksi haluaisimme kiittää kärsivällisiä ja rentoja opettajiamme, Saria ja Katia, sekä matkaamme avustaneita Lions Clubia ja Iisalmen lyseota. Suuri kiitos kuuluu myös mahtavalle matkaseuralle. Matkamme oli kerrassaan unohtumaton!

 Teksti ja kuvat: Teemu Rönkkö, Rosa Häkkilä, Aliisa Haukka