LYSEON VERKKOLEHTI LINKKI

Iisalmen lyseon verkkolehti Linkki kertoo Iisalmen lyseon ajankohtaisista tapahtumista ja projekteista.


Lyseon Wanhat 2014

Ensimmäisen näytöksen jälkeen

Penkkaripäivän jälkeen, kun lyseon abit ovat poistuneet lukulomalle, toisen vuosikurssin opiskelijat ovat koulun vanhimpia opiskelijoita. On siis wanhojen tanssien aika!


Vanhojenpäivän 14.2.2014 ohjelma alkoi Säisä-salissa musiikkiesityksillä ja puheilla.


Juontajat

Opiskelijakunnan tervehdyksen toi wanha Meea Tikkanen, joka kertoi kokemuksia wanhojen tansseihin valmistautumisesta tanssijoiden eli toisen vuosikurssin opiskelijoiden näkökulmasta: "On hymyilty ja naurettu mutta ennen kaikkea tehty töitä. - - Kaikki on tehty ilolla, koska olemme odottaneet tätä päivää."


Vanhemman puheenvuoron käytti iltatilaisuudessa Jukka Holopainen.

Ennen vuoden 2014 wanhojen esittelyä liikunnan ja terveystiedon lehtorit Kati Tenhunen ja Markus Tyni, jotka ovat vastanneet tanssien opetuksesta ja harjoittamisesta, pitivät yhteisen puheen. Lehtori Tenhunen kertoi, että hän piti vanhojentanssikurssia jo 25. kerran, kun lehtori Tynille kerta oli ensimmäinen. Markus oli siis viisivuotias, kun Kati opetti ensimmäisen kerran vanhojen tansseja.

Wanhojen esittämät tanssit olivat Teinipoloneesi, Fifty mixer, St. Bernards Valse, Pas D' Espagne, Tango, Fireman's Dance, Do-sa-do Mixer, Mignon ja Wienervalssi. Tanssijoiden suuren määrän takia koreografioihin oli tehty muutoksia.


Vanhojentanssiorkesteria johti musiikinopettaja Anna Salonen, ja se oli koottu pääosin lyseon opiskelijoista.
Wanhojen tanssiesityksiä oli kaikkiaan kolme: päivällä kaksi ja illalla vielä yksi. Iltaesityksen jälkeen juhlat jatkuivat vielä Collan-salissa yhteisillä tanssiaisilla.

Tyttöjen puvut ja asusteet olivat täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia.
Kuvat: Maria Markkanen
Teksti: Soile Saarela