LYSEON VERKKOLEHTI LINKKI

Iisalmen lyseon verkkolehti Linkki kertoo Iisalmen lyseon ajankohtaisista tapahtumista ja projekteista.


Mitä onni on? - Onnin päivän hyväntekeväisyyskonsertti
Lyseon kansainvälisyystoimintaa koordinoivan ryhmän eli Culturan opettajajoukon ideoima ja järjestämä Onnin päivän hyväntekeväisyyskonsertti pidettiin Eino Säisä -salissa perjantaina 28.2. klo 9.30-10.30.

Hyväntekeväisyyskonsertissa jaettiin tietoa Mannerheimin lastensuojeluliitosta ja kerättiin varoja paikallisosastolle.

Culturan jäsenen Aino Viitasen mukaan Cultura aloitti viime lukuvuonna hyväntekeväisyyskonsertit, ja tuolloin oli kohteena UNICEF. Nyt kohde valikoitui ajankohdan eli Onnin päivän mukaisesti Onniin ja MLL:n Iisalmen osastoon. Osastolla on perhekahvila nimeltään Onni ja Ilona Pohjolankadun varrella.

"Totesimme, että konsertti on hyvä tapa yhdistää lyseolaisten osaaminen ja eri järjestöistä tiedottaminen. Konsertin avulla opimme myös uutta yhteiskunnallisista asioista ja opimme tuntemaan Iisalmessa toimivia hyväntekeväisyys- ja kansalaisjärjestöjä", Aino Viitanen kertoi haastattelussa.

Konsertin toteuttamiseen osallistuivat lyseon musiikinopettaja Anna Salonen ja musiikin opiskelijat, kuvataiteen opettaja Anni Pulkka ja kuvataiteen opiskelijat, äidinkielen opettajat ja kursseilla olleet opiskelijat sekä opiskelijakunnan hallitus Juha Hiedan johdolla.Niina Rieppo ja Sanni Pulkkinen


MLL:n toiminta on monille opiskelijoille tuttua peruskoulun tukioppilastoiminnan kautta, mutta se, mitä muuta toiminta sisältää, selvisi konsertin aikana. Tilaisuuden juontajana toiminut lyseon opiskelija Sanni Pulkkinen haastatteli MLL:n Iisalmen osaston edustajaa Niina Rieppoa liiton toiminnasta.

Konsertina aloitti Allegro Piccolo -kuoro kuoronjohtajanaan Susanna Alajuuma-Kettunen. Kuoro esitti kappaleet Kun mun kultani tulevi (säv. Tellu Tuukka, sanat Kanteletar), Tula Tullallaa (trad. sov. Merzi Rajala) ja Joiku (opittu korvakuulolta Tuuli Länsmanilta).

Kuoron lisäksi konsertissa musiikkia esitti kaksi lyseolaisten kokoonpanoa, joista toisessa oli mukana pari ulkopuolista muusikkoa. Konsertin musiikki oli opiskelijoiden valitsemaa ja väljästi aiheeseen onni liittyvää.

Lyseolaiset Anne Heikkinen ja Janne Lohilahti lauloivat kappaleen Pettävällä jäällä Ilari Kaupin säestämänä.Anne Heikkinen ja Janne Lohilahti


Konsertissa nähtiin myös lyseon kuvataiteen kurssilla tehtyjä töitä, joista kuvataiteen opettaja Anni Pulkka oli koonnut esityksen heijastettavaksi esiintymislavan takaseinälle.


Lisäksi konsertissa kuultiin lyseon opiskelijoiden ajatuksia onnesta:

Onni on iloa onnistumisesta.

Onni on kuunnella musiikkia, josta pitää.

Onni on vapaus sanoa, mitä ajattelee.

Onni on olla terve ja asua Suomessa.

Opiskelijakunnan hallituksen jäsenet kierrättivät yleisön joukossa MLL:n keräyslippaita.

Tilaisuus päättyi jatsahtavasti musiikkiin, josta vastasivat Ilari Kauppi (flyygeli), Sakari Lyytikäinen (trumpetti), Taneli Kiiskinen (rummut) ja Jani Niiranen (basso).Taneli Kiiskinen ja Jani Niiranen


Aino Viitanen totesi vielä haastattelunsa lopuksi:

"Me Culturan jäsenet toivomme, että jatkossakin löydämme innokkaita opiskelijoita ja opettajia mukaan konserttien järjestämiseen. Konsertit tuovat mukavaa myös vaihtelua arkeemme. Konsertteihin on helppo yhdistää pieni hyvä teko. Helposti ajattelemme, että yhden ihmisen pienellä teolla ei ole merkitystä. Ehkä niinkin, mutta jos usea yksi ihminen toimii yhdessä, voimme saada suuria aikaan!"Lennä hetken tulinen lintu

Tee pesä pilvien väliin.

Sitä se onni on,

ettei hetkeen katso taakseen,

eikä eteen.

Tommy Tabermann