LYSEON VERKKOLEHTI LINKKI

Iisalmen lyseon verkkolehti Linkki kertoo Iisalmen lyseon ajankohtaisista tapahtumista ja projekteista.


LAKKIAIS- JA ITSENÄISYYSJUHLA 2009


Iisalmen lyseon ja aikuislukion lakkiais- ja itsenäisyysjuhlaa vietettiin 4.12.2009 Kulttuurikeskuksen Säisä-salissa.Liput ja abiturientit saapuivat paikalle juhlavasti Santeri Nousiaisen trumpetinsoiton säestämänä.


Iisalmen lyseon entinen liikunnan lehtori, musiikkineuvos Immo Kuutsa toi juhlapuheessaan esille, että 92-vuotiaan Suomen itsenäisyyspäivä on merkittävä ja arvokas juhlan aihe. Te olette isänmaamme toivot, hän opasti tulevia ylioppilaita.


Lyseon opiskelija Leea Hiltunen soitti pianolla Lasse Mårtensonin Myrskyluodon Maijan.

Myös rehtori Pasi Tolonen muistutti puheessaan kiitollisuudestamme sotaveteraaneja kohtaan. Mennyt syksy tulee hänen mukaansa jäämään historian kirjoihin sikainfluenssan takia.
Rehtorin puheen jälkeen oli vuorossa todistusten ja lakkien jako uusille ylioppilaille. Mieluisassa tehtävässä rehtori Tolosta avusti apulaisrehtori Leila Rahkonen-Navia. Iisalmen lyseosta lakin sai tänä syksynä 14 uutta ylioppilasta ja aikuislukiosta 5.

Ylioppilaaksi julistamisen jälkeen salissa kaikui Gaudeamus igitur.Ennen uuden ylioppilaan tervehdystä Allegro-kuoro esitti kappaleet Onnea vaan! ja Minä suojelen sinua kaikelta.Ylioppilas Sini Markkanen muisteli puheessaan mennyttä kolmea vuotta lukiossa: vaikka välillä opiskelu on tuntunut stressaavalta, on lakkiaipäivänä helppo hymyillä. Lakkiaispäivään liittyy kuitenkin myös haikeutta, sillä kaverit hajaantuvat eri puolille Suomea.
Iinan Säteet-ryhmä esitti tanssiesityksen Falling. Juhlatilaisuus päättyi Maamme-lauluun, jonka jälkeen uudet ylioppilaat poistuivat lippujen johdolla aulaan onniteltaviksi.
Toimittaja(t): Soile Saarela, Kuvat: Maria Markkanen
Luotu: 2.12.2009 07:48
Muokattu: 7.12.2009 10:00