LYSEON VERKKOLEHTI LINKKI

Iisalmen lyseon verkkolehti Linkki kertoo Iisalmen lyseon ajankohtaisista tapahtumista ja projekteista.


Lyseolle oma levy!

Lyseo saa ikioman levyn, joka valmistuu tämän lukuvuoden aikana. Idean äiti on lyseon musiikin lehtori Paula Shaheen.

Levy suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä eri oppiaineiden kanssa: kokeilevan kirjoittamisen eli äi13-kurssin opiskelijat kirjoittavat parhaillaan levylle sanoituksia, ja musiikin 5-kurssilla sävelletään ja tehdään sovituksia. Lisäksi musiikin kurssin opiskelijat laulavat ja hoitavat musisoinnin levyllä. Kuvaamataidon kurssilaiset taas todennäköisesti pääsevät myöhemmin suunnittelemaan ja toteuttamaan levyn kansikuvituksen.

Musiikkityyliltään levyn on tarkoitus olla poppia ja rockia väljästi määriteltynä. Tavoitteena on saada levy valmiiksi loppukeväällä, jolloin järjestetään myös levynjulkistamiskonsertti.

Ilona Ronkainen (08D) musiikin kurssilta kertoi ajatuksistaan levyprojektista näin:

"Minun mielestäni on todella kivaa aloittaa erilainen kurssi, jossa saa tuoda ilmi omia ideoita ja oppia toisten kurssilaisten mielestä tärkeitä asioita. Omat taidot tulevat esiin, ja varmasti uusiakin taitoja tulee ilmi itse kenestäkin. Levyn tekeminen on luultavasti mahtavaa! Isolla porukalla saa varmasti aikaiseksi paljon hyvää (jos nyt sitten huonoakin)... Odotan innolla runojen säveltämistä, vaikka se onkin minulle jo ennestään tuttua hommaa. Erona on vain se, että ei tarvitse säveltää pelkästään omia vaan myös muiden runoja. Kivaa!"


Antti Rissanen ja Ilona Ronkainen MU5-kurssilta

Kokeilevan kirjoittamisen ryhmäläiset taas kommentoivat projektia seuraavasti:

"Ajatus levyprojektista tuntuu sekä kiehtovalle että pelottavalle. Olen vuosien mittaan tehnyt jonkin verran pöytälaatikkoon runoja ja levyprojektin kautta saan selville, mitä mieltä lukijat ovat runoistani. Ajatus siitä, että tekstini päätyisi levylle kaikkien luettavaksi ja kuultavaksi, tuntuu oudolle. Tuntuu ikään kuin paljastaisin kaikille osan elämästäni."Piia Huttunen (07A)

"On hienoa, että pääsemme tekemään yhteistyötä mu5-kurssin kanssa. Projektin aikana jokainen saa harjoitusta sanoitusten tekemiseen ja oppii kirjoittamaan erilaisia tekstejä. Kokemuksena tämä tulee olemaan mielenkiintoinen ja varmasti jokaiselle ikimuistoinen. Normaali, arkinen opiskelu melkein unohtuu runoja kirjoittaessa ja lopputulosta odottaessa."Netta Nevalainen (07D)

"Mielenkiintoinen projekti, mutta odotan lopputulosta hieman pessimistisesti."Tomi Pesonen (07D)

"On hienoa, että meidän koulussa on mahdollisuus osallistua tällaiseen projektiin. Odotan innolla, miten kirjoittamamme runot saadaan musiikiksi. Kerrankin saa käyttää luovuuttaan."Miia-Riikka Komulainen (08B)


kokeilevan kirjoittamisen ryhmä