LYSEON VERKKOLEHTI LINKKI

Iisalmen lyseon verkkolehti Linkki kertoo Iisalmen lyseon ajankohtaisista tapahtumista ja projekteista.


Ylioppilaskokeet ovat käynnissä

Loppukesän lämpimät viikot ovat siivittäneet meidät jo pitkälle syyskuuhun, ja on jälleen ylioppilaskokeiden aika! Iisalmen lyseossa huhkitaan tänä syksynä etenkin reaaliaineiden ja pitkän englannin kokeiden parissa: reaalikoepäiviin on ilmoittautunut yhteensä 109 ja pitkän englannin kokeeseen 54 kokelasta. Myös muiden kielten osaamista on lukiossamme harjaannutettu, sillä ruotsin kokeeseen odotetaan 29:ää ja lyhyen kielen kokeeseen 13:a kirjoittajaa. Matematiikan ja äidinkielen kokeisiin osallistujia on luvassa parisenkymmentä kumpaankin. 

Äidinkielen kirjoittamisen syventävällä opintojaksolla abiturientit kertoivat tuntemuksistaan kokeita edeltävänä perjantaina. Ylioppilaskokeita odotettiin jännittyneissä ja hieman stressaantuneissakin tunnelmissa. Toisaalta eräs abi kertoi olevansa myös kiinnostunut testaamaan oman taitotasonsa kokeessa. Ajatuksiaan jakaneiden keskuudessa matematiikan ja biologian kokeet jännittivät etukäteen eniten.

Kokeisiin valmistautumisen moni oli aloittanut jo hyvissä ajoin kesälomalla. Eri oppiaineiden kertauskursseilla oli palauteltu mieleen lukion aikana opittua. Lisäksi abit kertoivat lukeneensa uudelleen oppikirjoja ja tehneensä niistä muistiinpanoja, ja olipa joku ripustanut muistiinpanonsa huoneensa seinälle katseltavaksi ja kerrattavaksi. 

Ensikertalaisille kokelaille abien ensisijainen vinkki kuului: aloita harjoittelu ajoissa! Lisäksi annettiin mainioita ohjeita kokeeseen suhtautumiseen ja itse koetilanteeseen:

"Kun koe alkaa, hengitä rauhassa ja tarkastele kaikkia tehtäviä ennen kuin aloitat niiden tekemisen."

"Älä stressaa! Koe on samanlainen, kuin koeviikolla tekemäsi kokeet. Älä myöskään opiskele yötä päivää vaan muista rentoutua. Kun yrität parhaasi, se riittää."

Onnea ja menestystä kaikille syksyn kirjoituksiin osallistuville!