LYSEON VERKKOLEHTI LINKKI

Iisalmen lyseon verkkolehti Linkki kertoo Iisalmen lyseon ajankohtaisista tapahtumista ja projekteista.


Vuonna 2022 vanhat tanssivat toukokuussa

 Kahden viime vuoden aikana useita koulun tilaisuuksia ja juhlia on koronapandemian vuoksi rajattu, muutettu, siirretty ja siirretty uudelleen. Samoin kävi myös helmikuussa 2022, jolloin vanhojentanssit päätettiin siirtää toukokuulle. Tällä kertaa tanssien ajankohdan muuttaminen yhteen kertaan riitti, ja toisen vuoden opiskelijat saivat juhlia asemaansa koulun vanhimpina tänä keväisenä perjantaina.

Juhlan avasi omalla tervehdyksellään Kati Tenhunen, joka oli lukuvuoden aikana valmentanut vanhojen tanssitaidot juhlakuntoon. Kati totesi työnsä tulleen nyt tehdyksi ja luovutti estradin vanhoille itselleen.

Juhlan juontajina toimivat Ella Autio ja Salla Oinonen.

Maija Löytynoja esitti sellolla Tšaikovskin "Sentimentaalisen valssin" Selma Suikkasen säestäessä pianolla. 

Opiskelijoiden tervehdyksessä Pihla Sallinen ja Jorik Hoxha kiittivät Kati Tenhusta jo joulukuussa alkaneesta tanssinopetuksesta. Tanssien siirtymisen vuoksi harjoitukset keskeytettiin talvella, ja huhtikuussa vanhoja odotti intensiivinen harjoitusjakso kohti toukokuun alun juhlapäivää. Kiitosta annettiin myös koko vanhojen ryhmälle sinnikkäästä harjoittelusta sekä erityisesti toimikunnalle järjestelyjen hoitamisesta.

Musiikkiesitysten sarjaa jatkoi Selma Suikkanen tulkitsemalla Paula Vesalan tunteikkaan, vuodenaikaan sopivan kappaleen "Sinuun minä jään".

Vanhemman tervehdyksen tilaisuuteen toi Jukka Ikonen. Puheessaan Ikonen muisteli omille lyseon työvuosilleen ajoittuneita ensimmäisiä Iisalmen lyseossa järjestettyjä vanhojen tansseja talvella 1990. Perinteen Iisalmeen toi mukanaan Kati Tenhunen. Ensimmäisinä vuosina tanssit järjestettiin alasalissa, mutta tapahtuman kasvaessa se siirrettiin pian kulttuurikeskukselle. Vanhempana Ikonen kertoi arvostavansa vanhojentanssien harjoittelun nuorille antamia taitoja: liikunnallisuutta ja rytmiikkaa, mutta toisaalta myös yhteistyötaitoja, hyviä tapoja, kohteliaisuutta, toisen huomioon ottamista ja pitkäjänteisyyttä. Kaikki nämä ovat taitoja, joiden Ikonen näki kantavan nuoria myös tulevaisuudessa ja joista on hyötyä työelämään asti. Lopuksi Ikonen totesi vanhempien olevan ylpeitä "vanhoista" nuoristaan ja kehotti tanssijoita nauttimaan päivästään.  






Sitten vanhat pääsivät näyttämään taitonsa! Ohjelmassa oli muun muassa valsseja ja perinteinen poloneesi. Innokkaimmat tanssijat olivat lisäksi opetelleet Fireman's dancen ja tangon saloja. Lavalla nähtiin yhteensä yli 50 paria. 


Perinteen mukaan vanhat olivat suunnitelleet ohjelman lopuksi oman tanssinsa, josta huokui luovuus, nuoruuden ilo ja tiukka harjoittelu, mutta myös yhdessä tekemisen riemu. Koreografian olivat suunnitelleet Ella Autio, Jorik Hoxha, Oona Kauppinen, Kaisa Korhonen, Nella Rönkkö, Taika Salo, Riikka Tikkanen ja Juuse Uusimäki. Musiikin vanhojen omaan tanssiin oli koonnut Mikko Karppinen.




Tämän vuoden juhlapäivässä loistivat niin puvut, vanhojen hymyt kuin keväinen aurinkokin!














Näytösten välillä oli hyvä ottaa kuvia