LYSEON VERKKOLEHTI LINKKI

Iisalmen lyseon verkkolehti Linkki kertoo Iisalmen lyseon ajankohtaisista tapahtumista ja projekteista.


Abien tunnelmia ennen syksyn ylioppilaskirjoitusten alkua


Syksyllä 2021 Iisalmen lyseossa ylioppilaskirjoituksiin osallistuu 125 kokelasta. Ylioppilaskirjoitukset alkoivat 13.9. Eniten kokelaita, 44, osallistuu pitkän englannin kokeeseen.   


Syksyn yo-kirjoituksiin osallistuvat abiturientit kertoivat edellisellä viikolla kirjoituksiin valmistautumisen olevan loppusuoralla. Osa oli tyytyväisiä omaan valmistautumiseensa, osa taas ajatteli, että aihealueisiin perehtymiseen olisi voinut käyttää enemmänkin aikaa. Iisalmen lyseon opiskelija Annika Luukkonen kertoo kirjoittavansa tänä syksynä äidinkielen ja psykologian kokeet. Valmistautuakseen kokeeseen Luukkonen on osallistunut kertauskursseille ja tehopreppaukseen. Lisäksi hän on lukenut oppikirjoja ja Pedanet-materiaaleja sekä käynyt läpi vanhoja ylioppilaskokeita. 


Muutamaa päivää ennen kokeiden alkua kokelaat olivat sitä mieltä, että suurin työ oli jo kirjoitettavien aineiden osalta tehty ja jäljellä oli lähinnä viime hetken kertausta. Tuukka Ahonen on valmistautunut englannin ja yhteiskuntaopin kokeisiin kuuntelemalla oppiaineiden teemoihin ja aihepiireihin liittyviä podcasteja. Jutta Partanen puolestaan kertoo hyödyntäneensä Abitreenejä, Quizletia ja Youtubea. 

Tunnelma kokelaiden keskuudessa oli hieman jännittynyt, ja jännityksen arveltiin olevan pahimmillaan koepäivän aamuna. Erityisesti viime keväänä suoritettu ensimmäinen ylioppilaskoe jännitti Jutta Partasta. Koetilanteen edetessä jännitys on kuitenkin hälvennyt, ja tänä syksynä koetilanne on jo tuttu.  

Tänä syksynä abiturienteilla on ollut mahdollisuus jäädä omaehtoiseen karanteeniin kymmenen päivää ennen ensimmäistä koepäivää. Koronatilanne on aiheuttanut kokelaiden keskuudessa epävarmuutta ja ylimääräistä huolta sairastumisesta.  

Koepäivän valmisteluista abiturientit pitivät olennaisimpina aamuherätyksen varmistamista. Lisäksi kokeeseen otetaan luonnollisesti mukaan parhaat mahdolliset eväät.  


                      Toivotamme onnea ja menestystä kaikille ylioppilaskirjoituksiin osallistuville!