LYSEON VERKKOLEHTI LINKKI

Iisalmen lyseon verkkolehti Linkki kertoo Iisalmen lyseon ajankohtaisista tapahtumista ja projekteista.


Onnea uudet ylioppilaat, onnea Suomi!


Juhlistimme lauantaina 2.12. Iisalmen lyseon uusia ylioppilaita ja 100-vuotiasta Suomea Kulttuurikeskuksella


 Arvokkaassa juhlassa seitsemän uutta ylioppilasta painoi päähänsä valkolakit merkiksi hyvin suoritetusta työstä lukio-opintojen parissa.


Juhla alkoi lippusaattueen johdattaessa tulevat ylioppilaat paikoilleen, minkä jälkeen rehtori Pasi Tolonen toivotti vieraat tervetulleiksi.Juhlassa kuultiin laadukkaita musiikkiesityksiä. Juhlaväen rauhoitti Anni Suikkasen tummat sellon sävelet. Suomalaista mielenmaisemaa hivelivät Nuorisokuoro Allegron ja latvialaisen lapsikuoro Lielvarden kappaleet Suomipuu ja Finlandia-hymni sekä bändikurssilaisten esittämä Täällä Pohjantähden alla.


Kuvataiteen kurssilaisten sekä opettajien Anni Pulkan ja Maria Markkasen kokomassa multimediaesityksessä ”Kuvia kotimaasta” esiteltiin Suomen kaunista luontoa. Syksyn kauniista väriloistosta siirryttiin talven huurteisiin maisemiin. Esityksen päätti muistot vihreästä kesästä kukkineen ja perhosineen.


Juhlapuheen piti ministeri Seppo Kääriäinen. Hän pohti puheessaan itsenäisen Suomen matkaa 100-vuotiaaksi valtioksi. Hän mainitsi niin yhteiskunnan kuin lukionkin olevan muutoksessa. Lukiolla on Kääriäisen mukaan tärkeä merkitys yleissivistyksen ylläpitäjänä, jota tarvitaan, kun puretaan yhteiskunnassa vallitsevia vastakkainasetteluja.


Rehtori Pasi Tolonen ja vararehtori Kimmo Varis lakittivat säteilevät ylioppilaat. 
Kun Gaudeamus igiturin sävelet olivat hiljenneet salissa, aloitti puheensa uusi ylioppilas Milja Mehtonen. Puheessaan hän kuvasi tunnelmiaan nopeasti vierähtäneiden lukiovuosien ajalta. Mehtosen mukaan Iisalmen lyseo on ollut hyvä paikka kasvaa ja miettiä, mihin tulevaisuudessa suunnata.Opiskeluun liittyviä tunteita, toiveita ja vaikeuksia kuvasi myös tanssiryhmä Kolibri teoksessaan ”Aika mennä eteenpäin”.


Ennen kuin juhla päättyi juhlaväen yhteiseen Maamme-lauluun, yleisöä ilahdutti mieskvartetin upea tulkinta Suomen laulusta.Ylioppilaat poistuivat lippukulkueessa salista vastaanottamaan ystävien, perheen ja opettajien onnitteluja.

Teksti: Mirka Oinonen
Kuvat: Maria Markkanen