LYSEON VERKKOLEHTI LINKKI

Iisalmen lyseon verkkolehti Linkki kertoo Iisalmen lyseon ajankohtaisista tapahtumista ja projekteista.


Vieraita Venäjältä
Keskiviikko ja torstai
 Sateisena keskiviikkoiltana odottelimme juna-asemalla vieraita ystävyyskaupungistamme Kirishistä. Toivotimme heidät lämpimästi tervetulleeksi yhdessä Suomi–Venäjä-seuran kanssa kaalisopan ääressä mukavia jutustellen. Tämän jälkeen jatkoimme ensimmäisen illan viettoa kukin kotonaan, jotta vieraamme saivat tutustua perheisiimme.

Torstaina aloitimme päivän kahdeksan jälkeen koulussa. Kirishiläiset pitivät esitelmän kotikaupungistaan ja me suomalaiset esittelimme suomalaista koulujärjestelmää ja kouluamme.Jatkoimme kouluun tutustumista ja pääsimme myös käymään ylhäällä Luma-tornissa päivän edetessä. Iltapäivällä osallistuimme Metsäkartanon järjestämään mukavaan ja toiminnalliseen hetkeen.
 Koulun jälkeen tutustuimme tarkemmin Iisalmeen ja hengailimme yhdessä. Päivään mahtui vielä muun muassa keilaamista ja Iinan Kolibrien vaikuttavan tanssiesityksen katsomista. Loppuilta meni mukavan rennosti ja valmistautuen seuraavaan päivään.Åsa Ålander, Heta Qvintus ja Nelli Ruotsalainen

Lauantai ja sunnuntai

Lauantaiaamu alkoi kello 8.30, kun lähdimme Luma-keskukselta linja-autolla Kuopioon. Noin tunnin matka kului rauhallisesti, sillä suuri osa ryhmästä oli vielä todella unenpöpperössä. Kuopiossa ensimmäiseksi tapasimme nilsiäläiset, jotka myös olivat majoittaneet vieraita Kirishistä ja joiden kanssa teimme matkamme Venäjälle keväällä.


Yhdessä menimme Kuopion korttelimuseoon, jossa venäläiset ystävämme saivat tutustua oppaan johdolla 1800-luvun suomalaiseen kotiympäristöön ja historiaan. Noin tunnin vierailun jälkeen meillä oli tunti aikaa vietettävänämme vapaasti Kuopion keskustassa. Kello 12 menimme linja-autolla Matkukseen, jossa meillä oli neljä tuntia aikaa kierrellä ja shoppailla lukuisissa eri liikkeissä. Kello 16 lähdimme linja-autolla kohti Iisalmea. Jätimme nilsiäläiset ja heidän venäläisensä Kuopion keskustaan ja jätimme haaleat ja raskaat hyvästit.


Paluumatkalla olimme jo todella virkeitä, ja matka kului nauraessa ja jutellessa. Iisalmessa jokainen kävi kodeissaan. Olimme sopineet, että menisimme kaikki katsomaan jääkiekkopeliä, jossa pelasi eräs venäjänryhmämme jäsen. Peli alkoi 17.50 ja kesti hieman yli puolitoista tuntia. Pelin jälkeen pojat lähtivät viettämään saunailtaa ja pelaamaan koripalloa myöhään yöhön. Osa tytöistä kävi pizzalla ja kaupassa.

Sunnuntaina jätimme hyvästit rakkaille ystävillemme Kirishistä. Otimme viimeiset ryhmäkuvat ja kättelimme. Saatoimme heidät haalein ja raskain mielin junalaiturille, osalta valui kyyneleet. Heidän junansa lähti noin kello 10.18.


Kirishiläisten vierailu Iisalmessa oli todella ikimuistoinen kokemus. Oli mukava tutustua ja tavata uusia ihmisiä ja myös vanhoja tuttuja itänaapurimaastamme. Heidän kanssaan oli mukava viettää aikaa ja näyttää kaupunkiamme ja kertoa Suomesta. Lystiä oli yllin kyllin ja nauraa sai järjettömästi. He toivoivat saavansa olla pitempään luonamme. He kertoivat, kuinka suuri ero oli Suomen ja Venäjän välillä, ja sen me jo olimme huomanneet omalla vierailullamme viime keväänä. Toivotimme heidät tervetulleiksi Iisalmeen uudelleen ja he meidät tervetulleiksi uudelleen Kirishiin. Toivomme saavamme tavata heidät uudelleen vielä tulevaisuudessa.
Simo Vornanen