LYSEON VERKKOLEHTI LINKKI

Iisalmen lyseon verkkolehti Linkki kertoo Iisalmen lyseon ajankohtaisista tapahtumista ja projekteista.


Arvokkaasti vanhat 2016
Juhlapäivän aamuna opiskelijat seisovat hermostuneena Kulttuurikeskuksen aulassa tai takahuoneessa. Kenraaliharjoitukset ovat alkamassa. Pian on aika siirtyä lavalle.


 Hetken kuluttua lyseon liikunnan ja terveystiedon opettajan Kati Tenhusen ääni huomauttaa: "Seitsemännellä, ei kahdeksannella. Ei korjata mekkoja. Hymyä!
Vie joukko keskemmälle. Nyt pitäisi jo muistaa..." Takahuoneessa korjataan kuumeisesti pukuja. Jonkun helmalle on astuttu, toisen puku on liian löysällä. Paniikki tyttöjen keskuudessa kasvaa.


Lava on valmiina ja juontajat Rosanna Lyytinen ja Joona Nevalainen astuvat esiin. Äkkiä kaikki kiire on kadonnut ja päivän ensimmäinen näytös voi alkaa.


Musiikkiesityksessä "Sydän paikallaan" laulavat Tinja Lakaniemi ja Milja Mehtonen. Heitä säestää Petri Herranen.  

Esitystä seuraavassa puheessa Milja Mehtonen toivottaa kaikki tervetulleiksi paikalle. 


Toisessa musiikkiesityksessä Kristiina Kilpeläinen tulkitsee Nobuo Uematsin kappaleen "To Zanarkand".

Vanhojen tanssien harjoitusten, käytöstapaopetuksen ja organisaation takaa löytyvät opettajat, Kati Tenhunen ja Markus Tyni, astuvat lavalle ja kertovat menneistä harjoituksista ja tulevasta ohjelmasta. Viimein on aika kuuluttaa lavalle Iisalmen lyseon vanhat vuosimallia 2016. 


Tänä vuonna esitettäviä tansseja ovat poloneesi, Jifty Mixer, St. Bernard´s Valse, Pas dÉspagne, tango, Fireman´s Dance, Do-sa-do Mixer, kehruuvalssi ja wienervalssi.


Juuri kun näyttää siltä, että esitys on lopussa, yleisö kokeekin yllätyksen. Lyseon opiskelijoiden Rosanna Lyytisen ja Tinja Lakaniemen koreografiaan perustuvan tanssin  "Ladies and Gentleman".


(Kuvia tansseista ( n. 2000 kpl)  saa omalle muistitikulleen M. Markkaselta)