LYSEON VERKKOLEHTI LINKKI

Iisalmen lyseon verkkolehti Linkki kertoo Iisalmen lyseon ajankohtaisista tapahtumista ja projekteista.


Tökkää tellusta, kutista palloa!

Tökkää tellusta! Kutista palloa! -tapahtumaa vietettiin Rautavaaran Metsäkartanolla torstaina 23. lokakuuta 2014. Myös seitsemän Iisalmen lyseon opiskelijaa, kolme vaihto-opiskelijaa ja lyseon tiloissa opiskelevat afgaaninuoret osallistuivat tapahtumaan.Jo perinteiseksi muodostuneen kansainvälisen nuorisotiedotuspäivän aikana pohjoiskarjalaiset ja -savolaiset nuoret saivat tietoa kansainvälisistä mahdollisuuksista maailmalla. He pääsivät tutustumaan eri kulttuureihin ja kokeilemaan, mitä on olla aktiivinen kansalainen ja vaikuttaa omassa elinympäristössään.

Metsäkartanolle saapumisen jälkeen ryhmät kokoontuivat saliin, jossa tilaisuuden avasivat Antti Korhonen ja Maija Jeskanen.  He kertoivat päivän toteuttamisesta toiminnallisina työpajoina, joita pitäisivät ulkomaalaiset vapaaehtoiset. Päivän toteuttamisessa oli mukana myös Metsäkartanon nuorisotiimi.Vapaaehtoistyöntekijät  Libanonista, Espanjasta, Algeriasta, Israelista, Kreikasta ja Valko- Venäjältä tervehtivät paikalle tullutta nuorisoa musiikki-  ja tanssiesityksellä.Avajaisten jälkeen nuoret jakautuivat ryhmiin. Ensimmäisenä tutustumiskohteena oli "aistilabyrintti", jossa äänien, kosketuksen ja sokeuden avulla luotiin kuva aivan erilaisesta ympäristöstä. Lyseon oppilaat pitivät paikaa sekä jännittävänä, pelottavana että mielenkiintoisena.

Aistilabyrintissa

Keskustelua kokemuksesta

Metsäkartanon päärakennukseen sijoitetussa kulttuuribasaarissa oli mahdollista tutustua mm. eri maiden ruokiin, tapoihin, taiteeseen ja historiaan.

Espanjan pöytä kulttuuribasaarissa


"Kulttuuribasaarissa pääsi maistamaan erilaisia ruokia, mutta kreikkalinen ruoka oli makeinta" , komentoi lyseon opiskelija Minna Rönkkö.

hennakuviointiaAlgerialainen vapaaehtoistyöntekijä
Algerialainen vapaaehtoistyöntekijä esitti korttitemppuja.

ja korttitemppu


"Päivä oli mahtava ja kaikki työpajat olivat hauskoja. Parhaiten mieleen jäi kuitenkin pelikorttitaikatemput",  kertoi lyseon opiskelija Henna Ylönen.

Flamencotanssissa ensimmäinen tehtävä oli tehdä oma pääkoriste. Sitten keskityttiin tanssimiseen.

"It was a wonderful experience to know people from other countries and learn their culture. I also liked the activites", lyseon vaihto-opiskelija Ramiro Torrees totesi päivästä.Lyseon opiskelija Minna Rönkkö taas kuvasi tuntemuksiaan päivän jälkeen näin:
"Olin Rautavaaralla jo viime vuonna ja halusin nyt lähteä uudestaan oppimaan lisää erilaisista kulttuureista. Aikaisempi kokemus tapahtumasta oli mahtava ja se oli pakko kokea uudelleen! "

"Päivä oli jälleen kerran onnistunut ja siitä jäi hyvä mieli, kun lähdimme ajamaan takaisin kotiin. Opin uusia asioita eri kulttuureista, varsinkin flamencon tanssiliikkeet jäivät muistiin. Sain enemmän itsevarmuutta englannin puhumiseen ja nyt tiedän Metsäkartanon toiminnasta enemmän. Päivä oli antoisa ja mahtava jälleen kerran. Suosittelen kaikille!"   

teksti: Maria Markkanen ja Soile Saarela
kuvat: Maria Markkanen