LYSEON VERKKOLEHTI LINKKI

Iisalmen lyseon verkkolehti Linkki kertoo Iisalmen lyseon ajankohtaisista tapahtumista ja projekteista.


Lucian päivä 13.12.

Lucian päivänä 13.12.2011 koko lyseon väki kokoontui aamulla Pyhän Ristin kirkkoon seuraamaan Lucia-kulkuetta ja Lucia-neitojen lauluesityksiä.


Tänä vuonna Luciana oli lyseon opiskelija Tuulia Ryhänen.Lucian lisäksi Lucia-kulkueeseen kuului kahdeksan Lucia-neitoa. Noora Tolonen, yksi Lucia-neidoista, kertoi lähteneensä mukaan Lucia-neidoksi, koska kulkueeseen tarvittiin lisää väkeä. "Ajattelin, että se voisi olla ihan hauskaa", Noora kertoi.

Lucia-neidot aloittivat harjoittelun lehtori Maria Markkasen johdolla hyvissä ajoin. Harjoitukset sujuivat Nooran mukaan ihan hyvin: "Hiomista ja suunnittelua on ollut aika paljon, mutta muuten asiat ovat hoituneet aika mallikkaasti."

Lucia päivän tilaisuuden jälkeen Lucia Tuulia Ryhänen kertoi, että kirkossa kaikki sujui hyvin: "Jännitti vähän, valuuko kynttilöistä talia hirveästi hiuksiin ja pysyyko kruunu edes päässä. Esitys sujui kuitenkin ongelmitta, mitä nyt vähän äänessä kuului aamun tukkoisuutta - aamukahdeksalta laulaminen ei ole niin helppoa kuin iltapäivisin. Oli todella mukavaa esiintyä koululle. Myös kavereiltani saama palaute on ollut positiivista."

Lucian päivän merkitystä nykynuorelle lyseon Lucia kuvaili näin: "Se mielestäni jatkaa kaunista perinnettä. Lucian tarina on mielenkiintoinen, ja on hienoa, että sitä kerrotaan eteenpäin. Lucian päivän viettäminen on ihana valonpilkahdus pimeään joulukuuhun."


Lucia-neidot lauloivat tilaisuudessa Pyhä Lucia -laulun lisäksi joululaulut Maa on niin kaunis ja Kuului laulu enkelten. Tilaisuus päätettiin yhdessä laulettuun virteen numero 1: Hoosianna.