LYSEON VERKKOLEHTI LINKKI

Iisalmen lyseon verkkolehti Linkki kertoo Iisalmen lyseon ajankohtaisista tapahtumista ja projekteista.


Aution salin abijuhla

 Iisalmen lyseossa päästiin viettämään abigaalaa torstaina 1.4. koronaturvallisuus huomioiden. Abigaalaa juhlittiin liki autiossa Eino Säisä -salissa, johon normaalisti mahtuisi yhteensä 478 henkilöä mutta korona-aikana saa vain olla 100. Abit oli ohjeistettu saapumaan yksi kerrallaan ja huolehtimaan maskeista ja käsienpesusta. Vielä hetki ennen gaalan alkua näytti siltä, että muille vuosikursseille striimattaisiin varsin abiton gaala. Sali kaikuikin tyhjyyttä, kun katsomossa oli vain noin 60 henkilöä.


Osa abiturienteista oli ehtinyt viime hetkellä hankkimaan itselleen asut, osa taas saapui abihuppareissa.  Puvuissa oli perinteisesti huomioitu maailman johtajia kuin myös fantasiahahmoja. Osa abiturienteista kertoi tilanneensa pukunsa vasta edellisenä sunnuntaina, jolloin tiedettiin gaalan toteutuvan.
Perinteiseen tapaan gaalaohjelmassa oli erilaisten titteleiden jakaminen. Palkitut nousivat seisomaan salissa, nauhat ja pokaalit haettiin vasta gaalan jälkeen turvaväleistä huolehtien. Palkintoja saivat Mr. ja Ms. Lyseo, tsemppihenkien luojat, juhlijat, urheilija ja salihirmu, someosaajat ja uutena "Most likely to get corona". Vuoden muusikon titteli jaettiin tänä vuonna kahdelle ehdokkaalle. Lisäksi palkittiin liuta humoristisen tittelin saaneita.


Tämän vuoden abivideon teemana oli Sohvaperunat. Osa ryhmänohjaajista oli päässyt sohvalle kommentoimaan ohjelmia. 


Sohvaperunoissa katseltiin ohjelmia Neljän tähden illallinen, Yökylässä Juha Hieta, Tanssii tähtien kanssa, Lyseo Päiväkirjat 2021 sekä Suomen huutakauppakeisari. Opiskelijat esittivät opettajia kasvonaamareihin pukeutuneina. Suomen huutokauppakeisarissa Aki ja Heli saapuivat lyseolle, jossa rehtori oli laittanut opettajia myyntiin. Henkilökohtaisesta IT-gurusta käytiin huutokaupassa kova kilpailu.Ohjelman loppupuolella ryhmänohjaajat kutsuttiin lavalle. Heitä muistettiin pienin lahjoin. Yleisö taputti raikuvasti ryhmänohjaajilleen kiittäen samalla kuluneista vuosista.

Striimatun ohjelman jälkeen salissa vielä kilpailtiin Kahoot!-kilpailussa. Kahoot-kilpailussa oli 61 osallistujaa ja tietoja ja taitoja mitattiin muun muassa opettajien lemmikkien ja sanontojen tuntemuksessa. Abilehden tarkka opiskelu siivitti kaksi kilpailijaa vastaamaan kaikki 18 kysymystä oikein. Nopeudessa voiton vei Vilja.

Gaala huipentui muistovideoon, joka oli koostettu abien lukiomuistoista.

Seuraavan kerran abiturientit tapaavat toisensa lakkiaisissa. Valmistuvia opiskelijoita on seitsemisenkymmentä.