LYSEON VERKKOLEHTI LINKKI

Iisalmen lyseon verkkolehti Linkki kertoo Iisalmen lyseon ajankohtaisista tapahtumista ja projekteista.


Minne haluaisit lähteä?

Tiistaina 2.5 Iisalmen lyseon opiskelijat saivat tuhdin tietoiskun kansainvälisistä vaihto- ja työskentelymahdollisuuksista. Tietoa oli tuomassa Metsäkartanosta Maija Jeskanen ja kaksi kreikkalaista EVS:n vaihtotyöntekijää. 


Maija Jeskanen  esitteli mm. Erasmus+ -hankkeeseen liittyvää European Voluntary Serviceä eli EVS:ää. Kyseinen vapaaehtoispalvelu on tarkoitettu 17-30-vuotiaille.


Tuntiin sisäiltyi tietoiskun lisäksi myös käytännön toimintaa. "Tunti oli minusta hyvin suunniteltu", opiskelija Suvi-Tuuli Hukkanen selittää, "Tunnin lopussa tanssimme kreikkalaisia tansseja, jotka olivat aluksi vaikeita, mutta loppua kohden ne alkoivat luonnistua." Tunnilla myös tehtiin yleistietoon liittyviä tehtäviä ja opeteltiin kirjoittamaan oma nimi kreikaksi."Tunti oli mielenkiintoinen, ja vapaaehtoistyömahdollisuuksista ulkomailla tuli paljon tietoa",  lyseon opiskelija Nelli Repo kommentoi. "Opin, ettei kielitaidon tarvitse olla täydellinen, että voi lähteä ulkomaille", hän jatkaa. Usea opiskelija totesi tunnin jälkeen myös huomanneensa, kuinka tärkeää on, että englannin kieltä harjoitetaan käytännön tilanteissa.


Kreikkalaisten vaihtotyöntekijöiden kertomukset herättivät myös kommentteja ja huomioita. "Tunnilla oli hauska huomata, kuinka erilaisia suomalaiset ja kreikkalaiset ovat. Suomessa ei esim. välimatkoilla ole samalla tavalla väliä kuin Kreikassa. Jos johonkin halutaan, sinne mennään, vaikka olisi pitkä matka. Kreikkalaiset taas pitivät jo puolen tunnin matkaa liian pitkänä", Valtteri Hiltunen kertoo.

"Mukava, vähän erilaisempi tunti. Sain uutta tietoa vapaaehtoistyöstä", lyseon opiskelija Suvi Halonen toteaa. "Minulla on ollut haaveena lähteä joksikin aikaa ulkomaille töihin ja opiskelemaan. En tiennyt, että Metsäkartano järjestää nuorisovaihtoja, joten opin, mistä kannattaa etsiä enemmän tietoa ulkomaille lähtemisestä", tunnin sisältöä kitetyttää Kerttu Aronen.Lisätietoja Metsäkartanon tarjoamasta kansainvälisestä toiminnasta saa
maija.jeskanen@metsakartano.com tai liittymällä Facebook-ryhmään Kv-Klubi Itä- Suomi