LYSEON VERKKOLEHTI LINKKI

Iisalmen lyseon verkkolehti Linkki kertoo Iisalmen lyseon ajankohtaisista tapahtumista ja projekteista.


Wanhojen tanssit 2017


Perjantai oli Iisalmen lyseossa toisen vuosikurssin opiskelijoiden juhlaa, sillä heistä tuli lyseon wanhimpia abien juhlittua penkkareita torstaina.


Päivä valkeni monelle aikaisin, sillä jo aamupäivällä Kulttuurikeskus täyttyi toinen toistaan 
kauniimmista sekä komeimmista wanhoista. Tätä päivää on odotettu!Päivällä edessä on kaksi näytöstä ja illalla yksi. Päivänäytöstä tuli seuraamaan lyseon opiskelijoiden ja henkilökunnan lisäksi myös esimerkiksi muiden koulujen oppilaita sekä tanssijoiden tuttuja ja ystäviä. 
Wanhojen tanssit alkoivat Aino Suikkasen musiikkiesityksellä "Elegie", jonka jälkeen opiskelijakunnan tervehdyksen juhlaan toi Roosa Ruotsalainen.Noora Leinosen esitys "Valse Lente" ja Martin Iivarisen, Sofia Kelavuoren sekä Roosa Turpeisen esitys "Mä olen tässä" tarjosivat lisää musiikkia juhlaan.


Juhlan juonnoista olivat vastuussa Juulia Ruotsalainen ja Topi Turpeinen.


Wanhojen tansseista olivat vastuussa lyseon liikunnan opettajat Kati Tenhunen ja Jere Ronkainen, jotka toivat juhlaan opettajien tervehdyksen sekä juhlaväelle että itse wanhoille.
Seuraavaksi oli vuorossa Wanhojen 2017 esittely, jonka jälkeen päästiin itse asiaan eli tanssimaan.Juhlassa nähtiin tuttuja ja perinteisiä tansseja, kuten Teinipoloneesi, Tango ja Fireman´s dance sekä Wienervalssi, mutta tänäkin vuonna saatiin nauttia wanhojen omasta tanssista.
"Girls vs. Boys" -tanssin koreografian olivat suunnitelleet Siiri Hynynen ja Pinja Partanen.

Päivänäytöksien jälkeen wanhoilla on edessään ruokailu Raatihuoneella. Illalla on vielä vuorossa viimeinen näytös, jota wanhojen vanhemmat pääsevat katselemaan.