LYSEON VERKKOLEHTI LINKKI

Iisalmen lyseon verkkolehti Linkki kertoo Iisalmen lyseon ajankohtaisista tapahtumista ja projekteista.


Wanhojenpäivään valmistautumisesta

Kysyimme muutamalta vanhojenpäivään valmistautuvalta kakkosvuosikurssilaiselta noin viikkoa ennen vanhojenpäivää seuraavat syvääluotaavat kysymykset vanhojenpäivään valmistautumisesta ja yleensä vanhojenpäivän merkityksestä:

1. Miksi lähdit mukaan vanhojentanssikurssille?
2. Kerro tanssiharjoituksista.
3. Mistä hankit puvun ja milloin?
4. Oletko varannut kampaajan ja/tai meikkauksen vai laitatko hiukset ja meikin itse?
5. Mitä muuta vanhojenpäivään valmistautumiseen on kuulunut?
6. Mitkä ovat odotuksesi vanhojenpäivältä?
7. Mikä mielestäsi on vanhojenpäivän merkitys lukiolaisille?

Henna Ylönen

 
1. Lähdin mukaan, sillä olen pienestä pitäen odottanut, että saan tanssia vanhat, joten kurssille ilmottautuminen oli itsestäänselvyys.
 
2. Tanssiharjoitukset ovat olleet todella kivoja ja rentoja. Mikään ei ole ollut ylitsepääsemättömän vaikeaa, mutta tangossa on muutama hieman hankala kohta. Onneksi parilta voi kysyä apua askeliin.
 
3. Ostin mekon Kuopion Zazabellasta elokuussa.
 
4. Kampaus ja meikki on varattu!
 
5. Valmisteluihin on kuulunut kenkien ja korujen ostaminen sekä kyydityksen järjestäminen.
 
6. Odotukset ovat todella korkella, ja toivon päivän onnistuvan ilman suurempia ongelmia. Odotan, että kaikki ovat iloisia ja onnellisia, sillä sehän on ainutlaatuinen päivä meille kaikille.
 
7. Vanhojenpäivän merkitys on näyttää kaikille, että uudet vanhat ovat sivistyneitä ja että abit voivat huoletta jättää koulun meidän käsiimme.
Lotta Väisänen

 
1. Lähdin mukaan vanhojentanssi kurssille, sillä olen kuullut siitä vain hyvää palautetta muilta ja itse pidän sitä todella merkityksellisenä ja hienona päivänä. Saa myös hyvän syyn pukeutua hienosti!
 
2. Tanssiharjoitukset ovat menneet ihan hyvin, hauskaa on ollut ja todella hyvä yhteishenki. Tanssien askeleetkaan eivät ole tuntunet erityisen vaikeilta.
 
3. Tilasin puvun jo alkusyksystä netistä, Juhlapuku Ledi -nimiseltä sivustolta.
 
4. Kampaaja on varattu ja samalla minulle tehdään meikki.
 
5. Korut on täytynyt ostaa ja suunnitella kyytejä vanhojentanssipäiväksi. Mekkoni oli myös liian pitkä, joten se täytyi viedä lyhennettäväksi.
 
6. Odotan vanhojenpäivästä ikimuistoista ja ihanaa prinsessapäivää ystävien kanssa.
 
7. Lukion toisella luokalla olevat näyttävät olevansa kypsiä ja arvokkaita. Sitä, että toisen vuosikurssin opiskelijoista tulee koulun vanhimpia, juhlitaan vanhojentanssien muodossa. Suurin osa lukiolaisista suhtautuu vanhojentansseihin innokkaasti ja pitävää vanhojenpäivää tärkeänä juttuna.Mikael Turkki1. Mielenkiinnosta; ajattelin mennä vanhojentanssikurssille, koska se on hieno perinne.

2. Hyvin ovat sujuneet, paitsi tanssien nimiä en muista ulkoa yhtään.

3. Käytän rippipukua vanhojen päivänä.

4. En ole ostanut mitään palveluja tai tuotteita päivää varten.

5. Luento ravintolakäytäytymisestä.

6. Unohtumaton kokemus.

7. Se on hieno perinne.


Nina Ålander

1. Olen aina ihaillut vanhojenpäivää ja halunnut ehdottomasti osallistua kurssille heti kuin mahdollista!
 
2. Tanssit ovat hauskoja ja melko helppoja, joten niiden opettelu on sujunut todella hyvin, ja harjoituksissa on joka kerta ihana päästä opettelemaan uusia asioita. Tanssit ovat keskenään erilaisia, eli vaihtelua on tosi paljon. Tanssiharjoitukset ovat olleet aina ehdottomasti päivän kohokohta tämän jakson aikana!
 
3. Löysin mekkoni aivan sattumalta Kuopiosta lokakuussa, vaikka tarkoituksena oli vain sovitella erilaisia vaihtoehtoja sitä "varsinaista mekkoa" varten.
 
4. Varasin kampaajan ja meikkauksen hyvissä ajoin jo viime keväänä. Koekampauskin on jo tehty tässä pari viikkoa sitten!
 
5. Paljon stressiä kaikesta mahdollisesta, kuten oikeanlaisista kengistä. Mekkoakin on fiilistelty jo monen kuukauden ajan.
 
6. Toivon mukaan 13. perjantai ei ole maineensa veroinen ja kaikki sujuu mutkitta, että kaikki saisivat nauttia täysillä koko päivästä.
 
7. Vanhojenpäivä on valtaanastujaisjuhla. Arvokkaasti tanssien syrjäytetään abit vanhimpien roolista.


Teksti ja toim. Soile Saarela
Kuvat: Maria Markkanen