LYSEON VERKKOLEHTI LINKKI

Iisalmen lyseon verkkolehti Linkki kertoo Iisalmen lyseon ajankohtaisista tapahtumista ja projekteista.


ITSENÄISYYS- JA LAKKIAISJUHLA 30.11.2013


Vuoden odotetuin päivä koitti kahdeksalle Iisalmen lyseon ja kolmelle Iisalmen aikuislukion opiskelijalle, kun yhdistettyä lakkiais- ja itsenäisyysjuhlaa vietettiin lauantaina 30.11.2013.

Lakitettavat abiturientit saapuivat Kulttuurikeskuksen Säisä-saliin lippujen johdattamina.


Allegro Piccolo -kuoro esitti musiikkiesitykset Nää maat ja Laulu saariston kauneudesta.

Allegro Piccolon tyttöjä
 
Susanna Alajuuma-Kettunen ja Veera Leinonen
Lyseon ja aikuislukion apulaisrehtori Leila Rahkonen-Navia toi tervehdyksessään esille, että tänä vuonna Iisalmen aikuislukio juhlii 40-vuotista taivaltaan ja että aikuislukioilla yleensä on ollut tärkeä rooli lukio-opintojen uudistuksissa:
Leila Rahkonen-Navia
"Aikuislukiot ovat profiloituneet koulutusrintamalla edelläkävijöiksi, ja monet hyväksi todetut käytänteet ovat vuosien kuluttua siirtyneet myös päivälukioihin. Tällaisia muutoksia ovat muun muassa opintojen jaksottaminen, lukio­-opintojen luokattomuus sekä etä-­ ja verkko-­opiskelu. Iisalmen aikuislukio on aina marssinut uudistusten eturintamassa ja jättänyt ikuiset jäljet jopa valtakunnalliseen koulutukseen. Yhdessä Kuopion aikuislukion ja Varkauden lukion aikuislinjan kanssa Iisalmen aikuislukio muodosti itäsuomalaisen etälukioverkon, josta ISOverkosto­hankkeen kautta muodostui verkko­- ja virtuaaliopetusta tarjoava valtakunnallinen kehittäjäyhteisö eli ISOverstas."


Lyseon opiskelija Ilari Kauppi soitti pianolla Sibeliuksen Chanson Sans Parolesin.

Ilari Kauppi

Kenraalimajuri Sakari Honkamaa, joka on itsekin kirjoittanut ylioppilaaksi Iisalmen yhteislyseosta vuonna 1976, nosti juhlapuheessaan esille Suomen historian taitekohtia, joissa sisukas Suomi on selvinnut mahdottomina pidetyistä haasteista. Hän korosti jokaisen suomalaisen vastuuta itsenäisen Suomen nykyisten haasteiden voittamisessa.

kenraalimajuri Sakari Honkamaa

Rehtori Pasi Tolonen ja apulaisrehtori Leila Rahkonen-Navia jakoivat lakitettaville todistukset ja ylioppilaslakit, ja ylioppilaaksi julistamisen jälkeen juhlavuottaan viettävästä Iisalmen aikuislukiosta on valmistunut kaikkiaan 721 uutta ylioppilasta. Yhteensä tänä syksynä lakin saa 3500 uutta ylioppilasta.

Gaudemus igiturin jälkeen ylioppilas Anni Voutilainen muisteli uuden ylioppilaan puheessaan menneitä lukiovuosia ja jakoi kiitosta tuesta niin lyseon opettajille ja henkilökunnalle kuin kotijoukoille ja opiskelutovereillekin.

ylioppilas Anni Voutilainen

Iinan Kipinät-ryhmä esitti tanssiesityksen Erään tytön tarina.

Iinan Kipinät-ryhmä

Maamme-laulun jälkeen uudet ylioppilaat siirtyivät Kulttuurikeskuksen aulaan kuvausta ja onnitteluja varten.

PALJON ONNEA UUDET YLIOPPILAAT!


aikuislukion uudet ylioppilaat ja apulaisrehtori Leila Rahkonen-Navia
Teksti: Soile Saarela
Kuvat: Maria Markkanen