LYSEON VERKKOLEHTI LINKKI

Iisalmen lyseon verkkolehti Linkki kertoo Iisalmen lyseon ajankohtaisista tapahtumista ja projekteista.


Lakkiaisjuhlaa - siis riemuitkaamme!

Iisalmen lyseon ja aikuislukion lakkiaisjuhlaa vietettiin lauantaina 2.6.2012 Kulttuurikeskuksessa.


Vs. rehtori Kimmo Varis toi esille tervehdyssanoissaan lyseon hyvät tulokset yo-kokeissa tänä keväänä. Suurimmassa osassa kirjoitettuja aineita pistekeskiarvot lyseossa olivat korkeammat kuin valtakunnassa keskimäärin, ja hyvää menestystä kuvaa myös se, että Iisalmen lyseo sijoittui Helsingin Sanomien lukiovertailussa tänä keväänä sijalle 59, joka on paras sija koskaan. Varis jakoi puheessaan kiitosta niin ahkerille ja motivoituneille opiskelijoille kuin ammattitaitoiselle opettajakunnallekin.

Vs. rehtori Kimmo Varis

Kansanedustaja Markku Eestilä kertoi puheensa aluksi päivän olevan erityisen tunteellinen, sillä hän oli tilaisuudessa seuraamassa paitsi tyttärensä myös kummipoikansa ja useiden muiden tuttujen nuorten lakitusta.

Markku Eestilä

Lyseon opiskelijoista koostunut orkesteri soitti kappaleen Theme from Heathen Throne.

Lakkiaisjuhlassa oli kunniavieraina 40 riemuylioppilasta ja kaksi heidän opettajaansa. Riemuylioppilaista kirkkoherra Eino Rauha piti uusille ylioppilaille puheen ja Veikko Happonen lausui Wisława Szymborskan runon Elämä pikatoimituksena.

Kirkkkoherra Eino Rauha
Veikko Happonen
Seuraavana oli vuorossa ylioppilastodistusten jako, jossa rehtoria avustivat ryhmänohjaajat ja apulaisrehtori Leila Rahkonen-Navia.
Ylioppilaaksi julistettiin 147 uutta ylioppilasta lyseosta ja viisi aikuislukiosta.

Gaudeamus igiturin jälkeen ylioppilas Anton Martikainen pohdiskeli uuden ylioppilaan tervehdyksessä mm. sitä, mitä aikuisuus on. Puheensa ylioppilas Martikainen lopetti Pekka Simojoen sanoin: "Hyvää matkaa, työtä tee ja uutta luo. Ja kun löydät vettä elävää, - ota maljasi ja juo!"

 

ylioppilas Anton Martikainen
Tuomas Miettola lauloi kappaleen Maailma on kaunis Noora Mannisen säestämänä.


Tuomas Miettola

Suvivirren jälkeen ylioppilaat poistuivat lippujen johdattelemina sateiseen Kirkkopuistoon, josta kulkue jatkoi lyseoon.
 Lyseon sisätiloissa - suojassa sateelta ja tuulelta - tuoreet ylioppilaat pääsivät lopulta läheistensä kukitettaviksi ja onniteltaviksi.

ONNEA UUDET YLIOPPILAAT!