LYSEON VERKKOLEHTI LINKKI

Iisalmen lyseon verkkolehti Linkki kertoo Iisalmen lyseon ajankohtaisista tapahtumista ja projekteista.


Tervetuloa Meidän lyseoon! - Lyseon avoimien ovien päivä

Iisalmen lyseossa järjestettiin avoimien ovien päivä lauantaina 28.1.2012 klo 10-14.

Vs. rehtori Kimmo Varis kertoi, että idea avoimista ovista tuli lyseon opinto-ohjaajalta Aino Viitaselta. "Ajattelimme, että voisimme kokeilla Avoimien ovien -päivää sen sijaan, että järjestämme ysiluokkalaisten vanhempainillan lyseolla" , Varis sanoi.Eri puolella lyseota oli eri oppiaineisiin, lyseon toimintaan ja lukio-opiskeluun liittyviä pisteitä.Isossa opettajainhuoneessa oli tarjolla kahvia koko päivän.Luokassa 13 vs. rehtori Varis esitteli tasatunnein lyseota ja lyseon toimintaa, ja luokassa 12 oli mahdollista seurata Lyseon historia -multimediaesitystä.Lyseon kansainvälisyystoimintaan pääsi tutustumaan 1. kerroksen käytävässä ja luokassa 11.Toisessa kerroksessa esittäytyivät oppiaineista historia ja yhteiskuntaoppi, psykologia ja ATK, ja sieltä löytyi myös ISOverstaan verkko-opintojen esittely sekä opinto-ohjauspiste, josta sai tietoa Mahis-opiskelusta, urheilu- ja kulttuuriakatemiasta sekä jatko-opinnoista lukion jälkeen.

Kolmannessa kerroksessa pääsi tutustumaan kielten ja kuvataiteen opiskeluun. Lisäksi Luma-keskuksella oli pitkän ja lyhyen matematiikan esittelyä.

Avoimien ovien -päivän jälkeen rehtori Varis kertoi, että vieraita oli arviolta 30-40. Hänen mukaansa päivä sujui hyvin, ja jotkut vieraat viihtyivät pisteisiin tutustuen ja opettajien kanssa keskustellen jopa parikin tuntia. Vieraat olivat myös lähettäneet positiivista palautetta järjestelyistä.