LYSEON VERKKOLEHTI LINKKI

Iisalmen lyseon verkkolehti Linkki kertoo Iisalmen lyseon ajankohtaisista tapahtumista ja projekteista.


Tutustumispäivä Metsäkartanolla kokosi ykköset yhteen

Lukiotiensä aloittavat ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat viettivät yhteistä ryhmäytymispäivää perjantaina 16.8. Päivä on kerännyt kehuja opiskelijoiden keskuudesta aiempina vuosina, ja tälläkin kertaa Rautavaaran Metsäkartanolta palasi joukko iloisia nuoria, jotka tunsivat toisensa hivenen paremmin kuin matkaan lähtiessään. Päivässä ovat mukana myös ryhmänohjaajat ja opiskelijahuollon väki, joihin tutustuminen niin ikään on päivän olennaista antia.


Ohjelmassa oli monenlaista yhteistä toimintaa ongelmanratkaisusta aistipolkuihin. Parhaimpia aktiviteetteja olivat uusien opiskelijoidemme mielestä jousiammunta ja melonta, niitä kun ei monikaan usein pääse kokeilemaan.



Tulomatkalla opiskelijat kirjoittivat päivästään näin:

”Saimme kokeilla jousiammuntaa, melottiin porukalla, päästiin ongelmanratkaisutehtäviin ja aistipolulla käveltiin. Tuli syötyä todella maittava lounas, johon kuului jälkiruuaksi munkki.”

”Tutustuin ryhmäni opiskelijoihin, joita en aiemmin tuntenut. Ryhmäni on täynnä mukavia opiskelijoita, ryhmämme yhteishenki on hyvä.”

”Päivän aikana oli erilaisia aktiviteetteja oman ryhmän kanssa. Ne olivat todella hauskoja. Oli mm. melontaa ja jousiammuntaa eli sai tehtyä sellaisia asioita, jotka eivät ole ihan jokapäiväisiä.”

”Meidän ryhmän toiminta sujui hyvin ja päivän aikana kuului naurua ja oli hauskaa. Ryhmämme yhteishenki toimi loistavasti.”

 


Kysyttäessä, mikä oli parasta päivässä, opiskelijat kertoivat: ”Yhdessäolo ja uusiin ihmisiin tutustuminen”, ”Melonta oli kyllä paras”, ”Päivässä parasta oli jousiammunta ja ongelmanratkaisupisteet” ja ”Melominen ja ryhmäläisiin paremmin tutustuminen”.

 


Kaiken kaikkiaan perjantain tutustumispäivä keräsi kiitosta, ja uudet lukiolaiset nauttivat niin Metsäkartanon maisemista kuin toistensa seurasta! 

”Oli todella hyvä paikka ryhmäytymispäivälle.”

”Kiitos päivästä, oli loistava kokemus.”