Lyseon oppilaskunnan hallitus oli järjestänyt yhdeksän eri pistettä, joissa oppilaat saattoivat vierailla päivän aikana.
Maahanmuuttajien pisteen kivipeli |
Ensimmäisessä kerroksessa oli Suomen kielen piste, jossa testattiin opiskelijoiden tietoja 1980-luvun kouluslangista. Ylppä, alja, slidu ja skole olivat muutamia kysyttyjä termejä. Toisaalta myös savolainen murre sai osansa. Mitä mahtaakaan tarkoittaa kutjaella, rätinkipiä, kuonistella tai höllötin?
Kuvapisteessä oli koulun sisätiloista otettuja valokuvia. Opiskelijoiden piti arvata, mistä kuvat oli otettu. Osa tiloista oli hyvin helppo tunnistaa, mutta vaikeimpia esim. pannuhuonetta tai eritysopettajan tilaa eivät kaikki tunnistaneet.
Koulun käytävillä kierteli myös Facebookin #SELFIE-ryhmä. Kilpailun tarkoituksena oli saada kuvaan mukaan jotain listan mukaista asioista. Näitä olivat mm. vihreä väri, vaahtosammutin tai opettaja. Viimeiseksi kuvansa postittanut sai palkinnon.
Alakerrassa oli mahdollista pelata Wiillä, osallistua musiikkiaiheiseen Kahoot-tietovisaan tai nauttia oppilaskunnan tiloissa naksuja, köyhiä ritareita tai pirtelöä.
Sisäpihalla oli mahdollisuus osallistua erilaisiin peleihin.
Päivän päätteeksi oppilaat kokoontuivat Luma- keskus Majakkaan, jossa koulun historiaa kuvaavan videon jälkeen jaettiin kilpailujen voittajille palkinnot.
Ulkona paistaa aurinko ja
tuoksuu leikattu nurmikko.
Kauniit kukat hiuksilla
voi pyörähtää torilla.
Jätskiä voit syödä kiloja
tai narrata rannalla kaloja.
Tasaista rusketusta haaveillen.
Kotiin palaat ihaillen.
Lomalla täytyy ottaa rennosti
muuten voi käydä kehnosti.
Univelat nukutaan pois,
vaik ulkona kaunis ilma jo ois.
Voit lentää kauas ulkomaille
tai jäädä oman peiton alle.
Muistathan paljon vettä juoda ja saatella etsiä hyvä suoja.
Hynyillään, kun jossain nähdään,
toivotan kaikille aurinkoista kesää.
Toivottaa Milla Nivalainen 15D voittajarunossaan.