Eeva-Riitta Rytkönen toivotti 2.3. lyseon väen tervetulleeksi kuuntelemaan Ylä-Savon musiikkiopiston ja Iisalmen lyseon opiskelijoiden yhteistyönä syntynyttä esitystä Barokista rockiin.
Konsertti alkoi yhteislauluesityksellä. Kuoro tulkitsi W.A. Mozartin kauniin kappaleen Luci care, luci belle. Kuoroa säestivät Petra Kajanus ja Jaakko Hynynen (viulu), Johanna Smedberg (sello) ja Niina Rytkönen (piano).
Tuuli Vidgren esitti Giovanni Battista Pergolesin ranskalaisen paimenlaulun 1800-luvulta Jannen ja Jaanan lempi ja Giovanni Battista Pergolesin Se tu m´amin.
Seuraava kappale eli Franz Schubertin Seufzer siirsi kuuntelijat takaisin 1700 luvulle. Kappaleen tulkitsi Ida Lång.
1800-luvun tuotantoa edusti Oskar Merikannon kappale Merellä. Larin Kyöstin sanoitusta tulkitsi Tuomas Miettola.
Ylä-Savon musiikkiopiston rehtori Tapani Lakaniemi esitteli puheenvuorossaan lyseon ja musiikkiopiston välistä yhteistyötä ja mainitsi mm. 1997 perustetun nuorisokuoro Allegron.
Puheen jälkeen konserttia jatkoi Ossi Rönkön esittämä, Merikannon säveltämä ja Larin Kyöstin sanoittama kappale Itkevä huilu.
Toni Putkonen kommentoi konsertin alkuosaa: "Eivät oikein kaikki kappaleet iskeneet, kun en ole barokkisukupolvea. Olin kyllä yllättynyt siitä, millaisia musiikin taitajia koulustamme löytyy." Outi Rissasen mielestä konsertin teki hyväsi juuri se, että laulut olivat erityylisiä ja niitä oli eri kielillä.
Seuraavaksi esittäytyi Iisalmen lukion bändi - the Lonley Freelancers (Vidgren, piano ja laulu, Janita Huttunen, laulu, Teemu Airaksinen, kitara, Kristian Ruutala, basso ja laulu Miika Holopainen, rummut, Perttu Partanen, kitara / syntetisaattori.)
Sonkajärven lukion abiturientti Hilkka Ylärinne esitteli ranskalaisen Marguerite Monnetin 1900-alun tuotannosta kappaleen Hymni rakkaudelle (=Hymne á l´amour), jonka jälkeen siirrytiin uudenpaan musiikkiin.
Yleisö nautti selvästi tutummista kappaleista, joihin kuului mm. Jukka Immonsen ja Jenni Vartiaisen kappale "Missä Muruseni on" . Laulun tulkitsijoina esiintyivät Terhi Ålander ja Oona Poutiainen sekä kuoro.
1900-luvun alun musiikkiin kuului myös Erik Lindströmin kappale Pikku Midinetti, jonka tulkitsi Anne Heikkinen.
Huolimatta siitä, että Ilona Ronkainen väitti äänensä olevan käheä, kuului hänen esittämänsä kappale Pidä musta kii (elokuvasta Tyttö, sinä olet tähti) salin jokaiseen osaan.
Viimeisinä kappaleina olivat Ville Valon "In joy and sorrow" ja Dolores Riordan ja Noel Hoganin ”Zombie”. Molemmat tulkinnat esitti lukion bändi.
Juulia Juntunen toteaa: "Konsertti oli todella mukava ja laulut olivat erilaisia kuin olen tottunut kuulemaan. Pidin eniten Ilona Ronkaisen esittämästä "Pidä musta kii -kappaleesta, koska se herätti muistoja." Yleensä konsertin uudemmat kappaleet koettiin läheisimmiksi. "Hyvä on, että kerrankin esitetään jokin sellainen kappale, jonka voi kuunnella vapaa-ajallaankin", totesi Suvi Pikkarainen konsertista.
Anni Kaisa Haukka kommentoi: " Konsertti oli oikeasti hyvä, sillä se oli erilainen kuin aiemmat konsertit. Toki muutkin konsertit ovat olleet kivoja, mutta tämä oli erityisen mukava, sillä suurin osa esiintyjistä oli koulumme oppilaita. Konsertti oli monipuolinen, ja siellä todella kuuli kappaleita aina 1700-luvulla nykypäivään. Konsertti oli myös mieluisa piristys kouluviikon ja päivän keskellä."