LYSEON VERKKOLEHTI LINKKI

Iisalmen lyseon verkkolehti Linkki kertoo Iisalmen lyseon ajankohtaisista tapahtumista ja projekteista.


Penkkaripäivänä 2024 ei pakkasta pelätty



Helmikuu on lukioissa iloisten perinteiden aikaa. Jotta vanhat pääsevät tanssimaan, on abiturientit ensin saatava ulos koulusta, vaikka sitten kantaen.

Koko koulu kokoontui aamulla Eino Säisä -saliin odottamaan uteliaana, mitä abiturientit ovat Abigaalaansa keksineet. 

"Yökylässä Abit" -sketsivideolla nähtiin, kuinka abit yökyläilivät (ilmeisesti koulussa asuvien) ryhmänohjaajien luona. Videolta paljastui ryhmänohjaajien luonteenpiirteitä ja taitoja: Marjon lempeys, Kimmon rattiraivo (på svenska, förstås) sekä Teemun shakkiylivoima ja lastenkasvatusmetodit. Iiron ja Oton salitreeneissä ei kuunnella poppia, ja kumpikin nostaa penkistä noin 500 kiloa. Ari ja Ulla puolestaan tarjosivat videolla lenkkiseuraa ja elämänohjeita. Arin mukaan hiihtolenkillä pitäisi kuunnella luonnon ääniä, mutta epäselväksi jäi, noudattaako hän tätä ohjettaan itse. Ulla puolestaan totesi koiraystävänsä innoittamana: "Muista itse kaivaa omat kuoppasi, niin saat nauttia työsi jäljistä!" 




Perinteiseen tapaan juhlassa palkittiin monenmoisia sankareita. Nauhansa saivat muun muassa vuoden pipoilija, aktivisti, da Vinci, eräjorma, "Anteeksi kun oon myöhässä", Sibelius, surkein kuski, matikkanero ja vuoden ympäripyöräilijä. Vuoden opettajana palkittiin abitoimikunnan vastuuopettajanakin toiminut Iiro Keränen. Ryhmänohjaajia muistettiin pehmoeläimillä.


Ruokatauon jälkeen pääsimme itse asiaan: abit ulos lyseosta! Napakasta noin -20 asteen säästä huolimatta lyseon sisäpiha täyttyi yleisöstä ja iloisista ilmeistä, kun abiturientit yksi kerrallaan kannettiin odottaviin kuorma-autoihin.  





















Abeille riemukasta penkkaripäivää, ja sen jälkeen intoa ja sinnikkyyttä yo-kokeisiin valmistautumiseen!