LYSEON VERKKOLEHTI LINKKI

Iisalmen lyseon verkkolehti Linkki kertoo Iisalmen lyseon ajankohtaisista tapahtumista ja projekteista.


Mäenlaskua, mölkkyä ja makkaraa


Laskiaistiistaina -20...-30 C:n välille asettunut lämpötila (tai pikemminkin kylmyystila) siirsi mäenlaskusuunnitelmia viikolla aiottua myöhemmäksi. Laskiaistunnelmissa ulkoiltiin siis 20.2., joka oli hyvä tiistai sekin!  

Opiskelijakunnan hallitus ja lyseon kehittämisryhmä ideoivat yhdessä ulkoiluiltapäivän, jonka ohjelmassa oli sekä aiempien talvien suosikkeja että uusia lajeja. Viime vuodelta tuttua puuhaa oli muun muassa pilkkiminen Iisalmen Pilkkijät ry:n opastuksella, hankijalkapallo ja ehdottomasti mukaan toivottu poroajelu. Myös lumiveistoskilpailu järjestettiin viime vuoden onnistumisten innostamana. Kukin ohjausryhmä veisti oman luomuksensa! Uusina lajeina talvitapahtumassa kokeiltiin mölkkyä jäällä ja kotikutoista curling-versiota "kurlinkia". Porovedelle tänä talvena avattua retkiluistelurataa testattiin myös sekä luistellen että jalkaisin. 


Mäenlasku palautettiin tänä talvena Haukiniemen matonpesupaikalle, jossa kieltämättä onkin rannan parhaat laskumahdollisuudet. Pisimmälle laskenut palkittiin. Lumikenkäilijät puolestaan kisailivat sekä nopeudessa että tarkkuudessa. Ulkoilun lomassa nautiskeltiin makkaraa ja tietenkin laskiaispullaa.  





Iltapäivän lopuksi rohkeat pääsivät kokeilemaan avantouintia Iisalmen Latu ry:n osaavassa opastuksessa. Lopuksi lämmintä mehua, ja sitten hyvillä mielin kotiin lämpimään!