LYSEON VERKKOLEHTI LINKKI

Iisalmen lyseon verkkolehti Linkki kertoo Iisalmen lyseon ajankohtaisista tapahtumista ja projekteista.


Syksyn lakkiais- ja itsenäisyysjuhla


Perjantaina 4.12.2015 vietettiin syksyn lakkiaisia ja samalla juhlittiin myös itsenäisyyspäivää. Yhteensä seitsemän abiturienttia sai painaa lakin päähänsä. 


Kun abiturientit olivat saapuneet perinteisesti lippuairueen mukana saliin, alkoi juhla Otto Aminoffin vetämän musiikkiryhmän esityksellä.  


Kaupungin tervehdyksen juhlaan toi Iisalmen kaupungin hallintojohtaja Esa Laukkanen, joka muun muassa kehotti uusia tulevia ylioppilaita lähtemään maailmalle, mutta muistamaan myös kasvattajakaupunkinsa ja mahdollisesti joskus palaamaan takaisin.


Koulumme opiskelija Janne Lohilahti esitti kappaleen "Yö väistyy" niin ikään koulumme opiskelijan Ilari Kaupin säestäessä pianolla. 


Seuraavaksi ääneen pääsi rehtori Pasi Tolonen, jonka puheessa muistutettiin muun muassa sivistyksen tärkeydestä muuttuvan yhteiskunnan kourissa. Tolonen myös huomautti, että lyseolla on tärkeä rooli sivistyksen välittäjänä.


Sitten abiturientit pääsivät lavalle, kun rehtori Pasi Tolonen jakoi todistukset ja vararehtori Kimmo Varis ylioppilaslakit.


Abiturienttien ylioppilaaksi julistamisen jälkeen laulettiin perinteinen "Gaudeamus igitur" sekä kuultiin kaksi nuorisokuoro Allegron musiikkiesitystä "Souda, souda sinisorsa" ja "Jouluenkeli".


 Uuden ylioppilaan, Joose Tikkasen, puheessa muisteltiin lukion antaneen ja opettaneen paljon. Tikkasen mielestä ajoittain vaativa ja raskaskin lukiotaival on kuitenkin ollut onnistumisen hetkiä täynnä, ja nyt onkin helppo kohdata uudet haasteet.Iinan Kipinät-ryhmä esiintyi vielä ennen "Maamme"-laulua ja juhlan päättymistä.
Uudet ylioppilaat olivat syystäkin onnellisia ja iloisia arvokkaat lakit päässään. Nyt on juhlan aika!