LYSEON VERKKOLEHTI LINKKI

Iisalmen lyseon verkkolehti Linkki kertoo Iisalmen lyseon ajankohtaisista tapahtumista ja projekteista.


Opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtajan mietteitä

Viimeisenä koulupäivänä ennen kevätjuhla- ja lakkiaispäivää on lyseossa perinteisesti vietetty lyseopäivää, jonka suunnittelusta on vastannut pääosin lyseon opiskelijakunnan hallitus. Tänä vuonna lyseopäivä 3.6. on varattu elokuvaesityksille Iisalmen Kuvalippaassa, jossa lyseon opiskelijat kahdessa erässä katsovat elokuvan Elokuu. Esitys on opiskelijoille ilmainen, ja sen maksavat opiskelijakunnan hallitus ja koulu.


Opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja Aleksi Hiltunen (09B) kertoi lyseopäivän suunnittelusta: "Viime vuosina ohjelma on käsittääkseni ollut aika lailla sama, joten ajattelimme, että tänä vuonna voisi järjestää jotain erilaista. Lisäksi mietimme, että lyseopäivän osallistujamääriä voisi yrittää nostaa järjestämällä jotain uutta. Savon Kinot Oy:llä oli jo konsepti valmiina koululaisnäytöksille, joten järjestäminen ei vaatinut suurempia neuvotteluita."

Hiltusen mukaan opiskelijakunnan hallitus on kevään aikana lyseopäivän suunnittelun lisäksi antanut lausuntoja esimerkiksi nelijaksojärjestelmään siirtymisestä ja opetukseen lisättävästä tunnista - tärkeitä asioita opiskelijoille molemmat. Opiskelijakunnan hallitus on myös saanut edustajan kouluruokailusta päättävään yhteistyöryhmään. Muutenkin pitkin vuotta kokouksissa on keskusteltu opiskelijoihin liittyvistä asioista.

"On tärkeää, että opiskelijat pääsevät itse vaikuttamaan koulunsa asioihin, ja on hienoa, että meillä on Pasin kaltainen rehtori, joka oikeasti kuuntelee opiskelijoita" , kertoi Aleksi opiskelijakunnan hallituksen merkityksestä koko lyseon kannalta. Opiskelijakunnan hallitus kokonaisuutena toimii hänen mukaansa hyvin ja kattavasti: "Kokoonnumme suhteellisen usein ja keskustelemme monenlaisista asioista. Opettajat myös tukevat toimintaamme kysymällä usein opiskelijakunnan hallituksen mielipidettä asioihin."

Aleksi sanoo lähteneensä mukaan opiskelijakunnan hallitukseen silloisten abien suosituksesta, ja hän oli muutoinkin kiinnostunut näkemään, millaisesta toiminnasta on kyse.