LYSEON VERKKOLEHTI LINKKI

Iisalmen lyseon verkkolehti Linkki kertoo Iisalmen lyseon ajankohtaisista tapahtumista ja projekteista.


Kansainvälisyyttä!


Lyseossa vietetään tällä viikolla kansainvälisyysviikkoa. Iisalmeen on saapunut vieraita Saksasta, Irlannista, Kreikasta, Puolasta ja Italiasta. Joukkoon mahtuu niin opettajia kuin opiskelijoitakin. Lyseon opettajat ja kansainvälisyyskurssin opiskelijat ovat järjestäneet paljon erilaisia tapahtumia koko viikolle. 

Keskiviikkona 23.11 Lyseolla järjestettiin "Maailma on mun" -tapahtuma, jossa oli erilaisia toiminnallisia ja informatiivisia pisteitä. Kuultavaa, näettävää ja koettavaa riitti sekä luokkatiloissa että koulun liikuntasaleissa ja käytävilläkin.

 Tapahtumassa olivat mukana opiskelijoiden ja opettajien lisäksi myös monet muut eri organisaatiot, kuten Metsäkartano, Savon ammatti- ja aikuisopisto, Ylä-Savon amattiopisto, TE-palvelut, Iisalmen Nuorison Tuki ry, Iisalmen kaupunki, Ohjaamo sekä Iisalmen seurakunta.

Lyseon opiskelijat Venla Vidgren ja Jenni Ålander kertoivat kokemuksiaan vaihto-opiskelusta.

Iisalmen lyseon lisäksi myös Savon ammatti- ja aikuisopisto sekä Ylä-Savon ammattiopisto esittelivät koulujensa vaihto-opiskelumahdollisuuksia.
Kuvassa vasemmalla oleva Aino-Maria Räisänen ja keskellä oleva opiskelija Emmi Parkkinen kertoivat vaihtokokemuksistaan. He viettivät syksyllä viisi viikkoa Saksassa töissä maatilalla. Kokemus oli ollut mieleinen.


Niin Juhani Ahon yläkoulun oppilaat kuin Iisalmen lyseonkin opiskelijat kiersivät eri pisteissä ja saivat paljon uutta tietoa kansainvälisyydestä, vapaaehtoistyöstä, ulkomailla työskentelystä sekä monikulttuurisesta Iisalmesta.
Tietovisailujen ja informaatiotuokioiden lisäksi opiskelijat pääsivät myös muun muassa lukemaan maahanmuuttajanuorten ajatuksia Iisalmesta, kirjoittamaan itse omia mietteitään kotikaupungistaan sekä tanssimaan.