LYSEON VERKKOLEHTI LINKKI

Iisalmen lyseon verkkolehti Linkki kertoo Iisalmen lyseon ajankohtaisista tapahtumista ja projekteista.


Joulun tunnelmaa joulukonsertista!

Ukrainalainen lauluyhtye Simnot konsertoi lyseolaisille alasalissa perjantaina 29.11. aamun toisella oppitunnilla.Yhtyeen nimi Simnot tarkoittaa seitsemää nuottia. Vuonna 2012 perustettu seitsenhenkinen ryhmä esiintyy pääasiassa a capella eli säestyksettä, mutta laulajat imitoivat omalla äänellään soittimia. Yhtyeen ohjelmisto on laaja ja monipuolinen aina jazzista ja popista kansanmusiikkiin  ja klassiseen. Lähes kaikki musiikki on yhtyeen itse sovittamaa.Lauluyhtyeen konserttiohjelma Maailman joulu koostuu lähes kokonaan alkukielellä esitetyistä joululauluista eri puolilta maailmaa, aina Japanista ja Venäjältä, Italiaan, USAhan ja Filippiineille asti. Joukkoon mahtui myös suomeksi esitetty En etsi valtaa loistoa.


Lauluyhtye on Suomessa ensimmäisellä ulkomaankiertueellaan, eikä Maailman joulu -konsertin ensi-ilta ollut sattumalta Suomessa, onhan joulupukin kotimaa Suomi. 


Opettajat pitivät konsertista, sillä se toi mukavasti joulutunnelmaa ensimmäisen adventin alla:
Sara Niini:
"Tosi hyvä konsertti, toi kansainvälisen tuulahduksen. Ällistyttävän hyvin laulettua suomen kieltä, hienoa!"


Anna Salonen:  
"Konsertissa oli kiva tunnelma ja mukavan erilaiset sovitukset tunnetuistakin joululauluista. Laulajien äänet sopivat hyvin yhteen."

Myös opiskelijat pitivät Simnotin esityksestä ja toivoivat vastaavanlaisia konsertteja lisää.
teksti: Soile Saarela
kuvat: Maria Markkanen
tekstissä käytetty lähteenä sivustoa http://www.ukraina.fi/fi/performers/simnot, luettu 29.11.2013