LYSEON VERKKOLEHTI LINKKI

Iisalmen lyseon verkkolehti Linkki kertoo Iisalmen lyseon ajankohtaisista tapahtumista ja projekteista.


Tuija Pehkosen Studia generalia


Tuija Pehkonen, Radio NRJ:n toimittaja, vuoden radiojuontaja 2013 ja Iisalmen lyseon ylioppilas 2004

Tuija Pehkonen piti yleisöluennon perjantaina 1.3. Iisalmen Kulttuurikeskuksen Eino Säisä -salissa. Kuuntelmassa oli suuri joukko Tuijan entisen lukion, Iisalmen lyseon, opiskelijoita.

Tuija ihastutti yleisöä persoonallaan. "Tuija on hyvin avoin, iloinen ja sosiaalinen. Hänestä huomasi, ettei lavaesiintyminen paljoa jännittänyt. Välillä penkkirivistöstä kuului hyrskähtelyä, koska hän oli sisällyttänyt luentoonsa myös huumoria", Mari Tupitsa (12B) sanoi.

Riikka Venäläinen (12 B) kommentoi esitystä seuraavasti :" Hienoa ja samalla innostavaa oli kuulla, miten pitkälle sinnikyydellä ja toisaalta päämäärätietoisuudella voi päästä. Tuijaan oli myös helppo samaistua, koska hän on todella ollut lyseon opiskelija." Riikka lisäsi vielä: " Lisää tällaista, jos vain mahdollista!"

Ville Kauhasen (12 D) mielestä " Mielenkiintoisinta oli kuulla, millaista oli työskennellä radiossa, kuten mitä kaikkea joutuu tekemään lähetyksessä esitettävän lyhyen jutun eteen ja miten paljon ihmiset kiinnittävät huomiota juontajan tekemisiin ja sanomisiin".

Myös Lauri Ryhänen (11E) piti luennosta: "Pehkosen luento oli valaiseva ja mukava piristys päivään. Hän myös kannusti mukavasti ahkeraan opiskeluun, mikä ainakin itselleni tulee tarpeeseen, näin hiihtoloman alun kynnyksellä, sillä edessä on kirjoitukset."

Siiri Haatainen (11A) puolestaan tiivisti Pehkosen esitystä seuraavasti: " Ahkeruus palkitaan, virheistä oppii, pänttäys kannataa, opiskeluaikana kannattaa ottaa kaikki ilo irti ja asenne ratkaisee."

Kaikki opiskelijoilta kerätty palaute oli yksimielisen myönteistä. Suvi Lappalainen kiteytti: " Hänellä oli rento ote asiaan, mistä puhui... Tykkäsin todella paljon!"