LYSEON VERKKOLEHTI LINKKI

Iisalmen lyseon verkkolehti Linkki kertoo Iisalmen lyseon ajankohtaisista tapahtumista ja projekteista.


Comenius-projektin Tsekin-matka

Comenius-projektin Koulu Euroopassa ennen, nyt ja tulevaisuudessa kolmas tapaaminen oli marraskuun 20. - 26. päivä Tsekissä, Zlinissä. Projektissa on mukana Suomen ja Tsekin lisäksi Slovenia, Saksa ja Puola. Iisalmesta edustamaan Suomea ja lyseota lähti kolme opiskelijaa ja neljä opettajaa. Kohti syksyistä Zliniä lähdimme siis 20. marraskuuta 2011.

Zlínin pilvenpiirtäjässä saimme idean ottaa vihdoin ja viimein ryhmäkuvan matkalla olleesta Suomen Comenius-joukosta. Vasemmalta oikealle: Helena, Leila, Tiia, Anni, Anni, Marjo ja Aino.

Perille saapuessamme isäntäperheet kävivät hakemassa meidät opiskelijat hoiviinsa ja opettajat jäivät hotelliin. Kaikkia jännitti paljon tulevan viikon tapahtumat.Olimme kaikki väsyneitä, sillä matka oli ollut pitkä ja ilta jo pitkällä perille saapuessamme.

Seuraava päivä alkoikin kouluun ja kaupunkiin tutustumisella. Tsekkiläiset olivat todella innoissaan vierailusta, ja opiskelijoiden ja opettajien kielitaito oli vaihteleva, mutta pelastuksena toimivat englanninkielenopettaja ja useat innokkaat opiskelijat. Saimme tutustua Zlinin Základní školan kouluun, jossa opetetaan 8 - 15-vuotiaita.

Suomen ja Tsekin opiskelijat yhteiskuvassa. Vasemmalta oikealle: Adelka, Tiia, Radka, Anni, Eva ja Anni.

Tsekissä teimme myös projektityötämme, johon olimme tehneet ennakkoon kotimaissamme valmisteluita, eteenpäin. Yhdessä kävimme Puolassa annetut tehtävät läpi ja aloimme pohtia tuloksia sekä seuraavaa kyselyä tulevaisuuden koulusta. Ryhmissä meitä oli kaikista maista ainakin yksi edustaja, ja yhteisenä kielenä toimi englanti.


Kansainväliset ryhmät suunnittelivat tulevaisuuden koulua - mielikuvituksellisin tuloksin!Vasemmalta oikealle: Filip, Oskar, Nina ja Anni.

Projektityönä pohdimme ideoita tulevaisuuden kouluun: asioita ja käytäntöjä, joita oppilaat ja opettajat arvostavat ja haluaisivat toteuttaa kaikkialla Euroopassa.


Tässä opiskelijoiden kokoaman ideat luokan edessä esitettyinä.

Viikon aikana saimme tutustua myös kulttuuritarjontaan: kävimme paikallisessa linnassa, eläintarhassa, hi-tech-keskuksessa ja museoissa. Saimme kokonaisvaltaisen kuvan tsekkiläisestä kulttuurista, josta jäi meille kaikille hyvin lämmin muisto. Pääsimme tutustumaan myös muiden projektimaiden osallistujiin, joiden joukosta löytyi myös todella hyviä ystäviä. Viikko meni todella nopeasti, ja lähtöä teimme haikein mielin.

Odotamme kaikki innokkaina Suomen projektitapaamista keväällä 2012!


Comenius-projektin ryhmä koko komeudessaan!teksti: Anni Voutilainen, Tiia Kinnunen ja Anni Lappalainen


kuvat: koottu Tsekissä olleilta eri maiden opiskelijoilta ja opettajilta
Katso myös aikaisemmat jutut projektista ja projektin matkoista:

http://verkkolehtilinkki.blogspot.com/2011/04/comenius-projektin-matka-puolaan.html

http://verkkolehtilinkki.blogspot.com/2011/01/lyseo-mukana-uudessa-comenius.html