LYSEON VERKKOLEHTI LINKKI

Iisalmen lyseon verkkolehti Linkki kertoo Iisalmen lyseon ajankohtaisista tapahtumista ja projekteista.


LAKKIAISJUHLA 30.5.2015


Liput ja abiturientit saapuivat juhlavasti Kulttuurikeskuksen Säisä-saliin Gaudeamus igiturin sävelten saattelemina, kun Iisalmen lyseon ja aikuislukion lakkiaisjuhla käynnistyi lauantaina 30.5.2015.


 
Lyseon opiskelijat Veera Leinonen (huilu) ja Ilari Kauppi (flyygeli) soittivat kappaleen Albumblatt.


Iisalmen lyseon ja aikuislukion apulaisrehtori Leila Rahkonen-Navia nosti puheessaan esille lukiokoulutuksen ja erityisesti aikuislukiokouluksen nykyisiä haasteita ja ilmaisi huolensa säästöjen vaikutuksista.


Sopeva Jazz Quartet esitti Ilari Kaupin säveltämän kappaleen Lena.


Lakkiaisjuhlaan osallistui myös 41 riemuylioppilasta, jotka siis saivat ylioppilaslakkinsa 50 vuotta sitten. Heistä puheen piti diplomi-insinööri Jaakko Ervola.


Apulaisrehtori Rahkonen-Navia ja ryhmänohjaajat jakoivat tuleville ylioppilaille todistukset ja ylioppilaslakit.

 

Ylioppilaaksi julistamisen jälkeen uudet ylioppilaat saivat vihdoin painaa ylioppilaslakin päähänsä.


Gaudeamus igiturin jälkeen tuore ylioppilas Teemu Rönkkö piti puheen. Ylioppilas Rönkkö päätti puheensa Oscar Wilden sanoin: "Il faut toujours viser la lune, car même en cas d’échec, on atterrit dans les étoiles. Vapaasti suomennettuna: Täytyy aina tavoitella kuuta, sillä hätätapauksessakin laskeutuu tähtiin."Iinan Kipinät-ryhmän tanssiesityksen nimi oli Huomaathan minut, ja sen koreografian oli tehnyt Lilli Härmä-Leinonen.Lakkiaisjuhla päättyi Suvivirteen. Sen jälkeen uudet ylioppilaat kokoontuivat kulkueeksi Kirkkopuistoon, josta he jatkoivat lyseon pihalle yhteiskuvaa varten.

 PALJON ONNEA UUDET YLIOPPILAAT!

teksti: Soile Saarela
kuvat: Maria Markkanen